- Дата и час: 04 Дек 2024, 18:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли баба ми да лиши от наследтство баща ми ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли баба ми да лиши от наследтство баща ми ?
Здравейте. Живея при втори баща - майка ми и втория ми баща са омъжени/казвам, го за щото знам, че има значение/. Майка му живее в голяма къща, като къщата се води на покойният му баща. Ние живеем в малка къща, която се води на починалият брат на баща ми. Вчера получихме заповед, че трябва да се изнесем от къщата, защото тя вече е собственост на баба ми / с нея не сме в добри отношения от години/ . Въпросът ми е как може да тези къщи изведнъж да станат притежание на баба ми, при положение, че има още един жив наследник ? При това нито една от къщите не е била на нейно име. Казаха ми, че понеже баща ми не бил плащал данъците , а ги е плащала баба ми - къщите директно ставали нейна собственост, след като тя е плащала 10 поредни години данъците. Благодаря ви предварително за отговорите - важни са за нас. И да ви питам още нещо - можем ли да оспорваме съсобственост на имотите?
- problem4e
- Нов потребител
Re: Може ли баба ми да лиши от наследтство баща ми ?
Само да добавя, че нотариалните актове бяха при баба ми през всичките тези години - вярно е, че не бяхме в добри отношения, всъщност отношенията ни са "никакви" , но не сме предполагали, че може да стигне до там. Ние сме живяли в тази къща повече от 15 години и всички ремонти са поемани от нас.
- problem4e
- Нов потребител
От кого е издадена тази заповед? Какво пише в нея? Имате ли удостоврение за наследници на починалия съпруга на бабата? Братът на баща Ви преди или след дядото е починал? Налице са твърде много неизяснени въпроси. Възможно е и двете къщи да са собственост на бабата. Все пак, ако сте получили нотариална покана да напуснете жилището, не го правете доброволно, преди да се консултирате с адвокат. Съберете всички налични документи и за двете жилища и потърсете колега-адвокат. Ситуацията Ви е такава, че е възможно със съветите във форума вместо да Ви помогнем, да Ви създадем проблеми, ако съвитшти ни бъдат дадени само при познаване на част от проблемите.
- sunshine_75
- Потребител
Здравейте, Съншайн! Благодаря за бързият отговор. Ситуацията наистина е деликатна и объркана и времето ни притиска. Къщите със сигурност не са собственост на бабата. В старата къща, в която живеем ние са живяли бабата и дядото на баща ми/родители на неговият баща/ след като те са починали къщата е прехвърлена на брат му. Голямата къща се води на баща му. Първо е починал баща му, след това брат му е починал и като наследници остават бабата и баща ми. Документа е издаден от адвокатката, която е водила делото /делото се е водило без наше знание / - донесоха ни го в 8 вечерта и в него пише, че ние сме се настанили незаконно и трябва да избираме - да се изнесем или да плащаме наем на бабата. Имаме позната, която работи към общината - тя се обади на адвокатката и адвокатката каза, че такъв бил закона - щом не сме плащали 10 години ние данъците, а бабата - то къщите автоматично ставали нейна собственост. Съгласни сме да и наплатим сумата за тези 10 години, която е дала, само и само да ни остави на мира. Наистина не знаем какво да правим. Ако обжалваме делото дали ще се проточи ? С малко дете сме и наистина ситуацията е страшна, още повече, че ни дойде като гръм от ясно небе.
- problem4e
- Нов потребител
Утре баща ми ще се среща с адвокат, но все пак желая да имам повече информация - знам, че това не е форум за безплатни консултации - ако се видим ще почерпя но спешно трябва да събера повечко инфо за това. Ако е нужно утре ще припиша дословно документа, който получихме . Благодаря ви отново.
- problem4e
- Нов потребител
Поне къщата в която живеете, явно е на бабата. Ако чичото не е оставил наследници низходящи, то имотът остава за бабата. И това няма нищо общо с плащането на данъци. За другата къща може и да имате някакви шансове, но ни липсва информация.
- sunrise
- Активен потребител
Marrgo87 ще почерпя, няма проблеми!
Днес баща ми е бил при адвокат и са му казали, че нямаме никакви шансове.
Бабето може ли да препише къщата на други хора? Или баща ми винаги ще има право на част от наследството? Моля ви поне това да ми кажете. Благодаря ви предварително.
Днес баща ми е бил при адвокат и са му казали, че нямаме никакви шансове.
Бабето може ли да препише къщата на други хора? Или баща ми винаги ще има право на част от наследството? Моля ви поне това да ми кажете. Благодаря ви предварително.
- problem4e
- Нов потребител
Не съм съгласна, че нямате шанс.
Може би баба Ви е придобила имота по давност, пред вид това, че наблягате на тези 10 г. Но не мога да гадая за съжаление.
Изход винаги има. Съветвам Ви да потърсите второ мнение и да не се предавате без "бой".
Може би баба Ви е придобила имота по давност, пред вид това, че наблягате на тези 10 г. Но не мога да гадая за съжаление.
Изход винаги има. Съветвам Ви да потърсите второ мнение и да не се предавате без "бой".
- kara
- Младши потребител
Кара много благодаря за отговора. А можете ли да ми препоръчате адвокат в гр. Пловдив ?
- problem4e
- Нов потребител
Всеки един адвокат, би разрешил проблема Ви - поискайте първо платена консултация - например ако стане така, какво ще стане.
Малко адвокати има, които чак да лъжат клиентите си.
По принцип адвоката е мента, но той лъже околния свят - изкарва черното-бяло, завежда дело, въобще разправия голяма.
Имайте предвид, че Вие карате влака - тоест Вие поръчвате на адвоката услугата - заплашете със санкция преди да подпишете договор.
Не бъдете наковалня, а чук.
Малко адвокати има, които чак да лъжат клиентите си.
По принцип адвоката е мента, но той лъже околния свят - изкарва черното-бяло, завежда дело, въобще разправия голяма.
Имайте предвид, че Вие карате влака - тоест Вие поръчвате на адвоката услугата - заплашете със санкция преди да подпишете договор.
Не бъдете наковалня, а чук.
- ivan_lawyer3
- Потребител
kara, не зная колега ли сте или не, но определено заблуждавате момичето. Къщата е била на чичото, който е починал и явно няма низходящи затова наследява бабата. И двеста мнения да събира, законът е такъв.
- sunrise
- Активен потребител
"Голямата къща се води на баща му. Първо е починал баща му, след това брат му е починал и като наследници остават бабата и баща ми."
Нищо не може да се каже, докато не се видят документите. Какво дело се е водило? Присъединявам се към препоръката- потърсете още едно мнение от колега.
Нищо не може да се каже, докато не се видят документите. Какво дело се е водило? Присъединявам се към препоръката- потърсете още едно мнение от колега.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Делото не знам какво е било, тъй като ние не сме присъствали. Имало е трима свидетели/бабички/ и това е. Ние нищо не знаехме. Днес пък друг познат на баща ми е говорил с адвокат и адвоката е казал, че не може да бъде. Посъветвал го е да заведе дело и на 100% било, че баща ми има право на някаква част/ако ще и 1/4 да е.
Моля ви, препоръчайте ми адвокат в Пловдив. Скайпа ми е : . Хареса ми изказването на ivan_lawyer3 . . Ето такъв Лайър искам!
Моля ви, препоръчайте ми адвокат в Пловдив. Скайпа ми е : . Хареса ми изказването на ivan_lawyer3 . . Ето такъв Лайър искам!
Последна промяна problem4e на 14 Юли 2012, 22:15, променена общо 1 път
- problem4e
- Нов потребител
Ситуацията Ви е сложна и без да се проследи хронологията и особено важно -да се прочетат документите всеки един отговор е с 50% невярна информация. Още повече ,че има водено и някакво дело,според Вашите думи, което е с неизвестнен пакет от информация. Аз лично считам, че просто си е загуба на време и лаладжииство да се занимавам изобщо във форума с проблема Ви. Не е професионално, а на Вас Ви е необходим професионален поглед върху нещата.
- neviabv
- Нов потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|