начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Може ли баба ми да лиши от наследтство баща ми ?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли баба ми да лиши от наследтство баща ми ?

Мнениеот problem4e » 17 Фев 2009, 23:23

Здравейте. Живея при втори баща - майка ми и втория ми баща са омъжени/казвам, го за щото знам, че има значение/. Майка му живее в голяма къща, като къщата се води на покойният му баща. Ние живеем в малка къща, която се води на починалият брат на баща ми. Вчера получихме заповед, че трябва да се изнесем от къщата, защото тя вече е собственост на баба ми / с нея не сме в добри отношения от години/ . Въпросът ми е как може да тези къщи изведнъж да станат притежание на баба ми, при положение, че има още един жив наследник ? При това нито една от къщите не е била на нейно име. Казаха ми, че понеже баща ми не бил плащал данъците , а ги е плащала баба ми - къщите директно ставали нейна собственост, след като тя е плащала 10 поредни години данъците. Благодаря ви предварително за отговорите - важни са за нас. И да ви питам още нещо - можем ли да оспорваме съсобственост на имотите?
problem4e
Нов потребител

Re: Може ли баба ми да лиши от наследтство баща ми ?

Мнениеот problem4e » 17 Фев 2009, 23:31

Само да добавя, че нотариалните актове бяха при баба ми през всичките тези години - вярно е, че не бяхме в добри отношения, всъщност отношенията ни са "никакви" , но не сме предполагали, че може да стигне до там. :? Ние сме живяли в тази къща повече от 15 години и всички ремонти са поемани от нас.
problem4e
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 17 Фев 2009, 23:50

От кого е издадена тази заповед? Какво пише в нея? Имате ли удостоврение за наследници на починалия съпруга на бабата? Братът на баща Ви преди или след дядото е починал? Налице са твърде много неизяснени въпроси. Възможно е и двете къщи да са собственост на бабата. Все пак, ако сте получили нотариална покана да напуснете жилището, не го правете доброволно, преди да се консултирате с адвокат. Съберете всички налични документи и за двете жилища и потърсете колега-адвокат. Ситуацията Ви е такава, че е възможно със съветите във форума вместо да Ви помогнем, да Ви създадем проблеми, ако съвитшти ни бъдат дадени само при познаване на част от проблемите.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот problem4e » 17 Фев 2009, 23:59

Здравейте, Съншайн! Благодаря за бързият отговор. Ситуацията наистина е деликатна и объркана и времето ни притиска. Къщите със сигурност не са собственост на бабата. В старата къща, в която живеем ние са живяли бабата и дядото на баща ми/родители на неговият баща/ след като те са починали къщата е прехвърлена на брат му. Голямата къща се води на баща му. Първо е починал баща му, след това брат му е починал и като наследници остават бабата и баща ми. Документа е издаден от адвокатката, която е водила делото /делото се е водило без наше знание :shock: / - донесоха ни го в 8 вечерта и в него пише, че ние сме се настанили незаконно и трябва да избираме - да се изнесем или да плащаме наем на бабата. :? Имаме позната, която работи към общината - тя се обади на адвокатката и адвокатката каза, че такъв бил закона - щом не сме плащали 10 години ние данъците, а бабата - то къщите автоматично ставали нейна собственост. :shock: Съгласни сме да и наплатим сумата за тези 10 години, която е дала, само и само да ни остави на мира. Наистина не знаем какво да правим. Ако обжалваме делото дали ще се проточи ? С малко дете сме и наистина ситуацията е страшна, още повече, че ни дойде като гръм от ясно небе. :?
problem4e
Нов потребител

Мнениеот problem4e » 18 Фев 2009, 00:04

Утре баща ми ще се среща с адвокат, но все пак желая да имам повече информация - знам, че това не е форум за безплатни консултации - ако се видим ще почерпя :wink: но спешно трябва да събера повечко инфо за това. Ако е нужно утре ще припиша дословно документа, който получихме . Благодаря ви отново. :)
problem4e
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 18 Фев 2009, 12:45

Поне къщата в която живеете, явно е на бабата. Ако чичото не е оставил наследници низходящи, то имотът остава за бабата. И това няма нищо общо с плащането на данъци. За другата къща може и да имате някакви шансове, но ни липсва информация.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот problem4e » 18 Фев 2009, 21:33

Marrgo87 ще почерпя, няма проблеми! :D :D :D

Днес баща ми е бил при адвокат и са му казали, че нямаме никакви шансове.
Бабето може ли да препише къщата на други хора? Или баща ми винаги ще има право на част от наследството? Моля ви поне това да ми кажете. :| Благодаря ви предварително.
problem4e
Нов потребител

Мнениеот kara » 18 Фев 2009, 22:07

Не съм съгласна, че нямате шанс.
Може би баба Ви е придобила имота по давност, пред вид това, че наблягате на тези 10 г. Но не мога да гадая за съжаление.
Изход винаги има. Съветвам Ви да потърсите второ мнение и да не се предавате без "бой".
kara
Младши потребител

Мнениеот problem4e » 18 Фев 2009, 22:20

Кара много благодаря за отговора. :D А можете ли да ми препоръчате адвокат в гр. Пловдив ?
problem4e
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 18 Фев 2009, 23:21

Всеки един адвокат, би разрешил проблема Ви - поискайте първо платена консултация - например ако стане така, какво ще стане.
Малко адвокати има, които чак да лъжат клиентите си.
По принцип адвоката е мента, но той лъже околния свят - изкарва черното-бяло, завежда дело, въобще разправия голяма.
Имайте предвид, че Вие карате влака - тоест Вие поръчвате на адвоката услугата - заплашете със санкция преди да подпишете договор.
Не бъдете наковалня, а чук.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот donna » 18 Фев 2009, 23:46

Бре каква люта баба!
donna
Старши потребител

Мнениеот sunrise » 19 Фев 2009, 12:05

kara, не зная колега ли сте или не, но определено заблуждавате момичето. Къщата е била на чичото, който е починал и явно няма низходящи затова наследява бабата. И двеста мнения да събира, законът е такъв.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот bebitor » 19 Фев 2009, 20:10

"Голямата къща се води на баща му. Първо е починал баща му, след това брат му е починал и като наследници остават бабата и баща ми."
Нищо не може да се каже, докато не се видят документите. Какво дело се е водило? Присъединявам се към препоръката- потърсете още едно мнение от колега.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот problem4e » 19 Фев 2009, 20:47

Делото не знам какво е било, тъй като ние не сме присъствали. Имало е трима свидетели/бабички/ и това е. Ние нищо не знаехме. Днес пък друг познат на баща ми е говорил с адвокат и адвоката е казал, че не може да бъде. Посъветвал го е да заведе дело и на 100% било, че баща ми има право на някаква част/ако ще и 1/4 да е.

Моля ви, препоръчайте ми адвокат в Пловдив. Скайпа ми е : . Хареса ми изказването на ivan_lawyer3 . . Ето такъв Лайър искам! :wink:
Последна промяна problem4e на 14 Юли 2012, 22:15, променена общо 1 път
problem4e
Нов потребител

Мнениеот neviabv » 20 Фев 2009, 12:54

Ситуацията Ви е сложна и без да се проследи хронологията и особено важно -да се прочетат документите всеки един отговор е с 50% невярна информация. Още повече ,че има водено и някакво дело,според Вашите думи, което е с неизвестнен пакет от информация. Аз лично считам, че просто си е загуба на време и лаладжииство да се занимавам изобщо във форума с проблема Ви. Не е професионално, а на Вас Ви е необходим професионален поглед върху нещата.
neviabv
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба