начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Фирмено отделение

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Фирмено отделение

Мнениеот sara » 26 Юни 2003, 15:49

Няма да повярвате, но днес проверих за резултат след пуснатата от мен молба, да се издаде решение по реда на ГПК, пък било то и отказ, и знаете ли какво се мъдреше в долния ъгъл на молбата ми? - "виж предходната резолюция" и точка. Започнах да си мисля, че с въпросния съдия си водим интересна кореспонденция, която прераства в игра на котка и мишка. Но както и да е, то се видя, че отказ няма да получа, а ще се пробвам с частна жалба. Но на какво основание да я пусна и коя резолюция всъщност обжалвам, защото те са няколко и как ще се прецени, че жалбата е пусната в срок, като никъде не съм се подписала, че съм уведомена за последната резолюция? А за предходната съм уведомена отдавна, защото въз основа на нея писах молба да се реши все пак делото.
sara
Младши потребител

Мнениеот АК » 30 Юни 2003, 15:28

Колега, бихте ли споделили в кой съд се вихри тази правна одисея, и евентуално ако е съда, за който всички си мислим - с кой от съставите кореспондирате по този интересен начин?
АК

именно

Мнениеот svilen » 30 Юни 2003, 16:59

Именно с този подход (на Шоколина) успях да обжалвам веднъж. Без жалби за бавност, без искания за изричен отказ - няма смисъл. Пускаш си частна жалба срещу резолюцията, препятстваща хода на делото, и ти е мирна главата.
svilen
Младши потребител

Re: Скъпа Сара

Мнениеот niki_adv » 01 Юли 2003, 11:06

Дарлинг, Сара! Като гледам кога си отворила темата във форума все си мисля че щеше да е по лесно и ходенията ти по мъките да са по-малко, ако беше пуснала заявление за промяна на седалището и адреса на управление на дружеството в съдебния район на друг съд, там да си направиш исканите промени и после да върнеш седалището. Ако не друго поне си мисля че до сега процедурата щеше да е приключила, макар и с малко повече средства, но нали не ги даваш от джоба си...
А и си мисля че това е начин да натриеш носа на този /-ази/ самозабравил /-а/ се съдия, като образно казано минеш зад него...
niki_adv
Младши потребител

Мнениеот sara » 02 Юли 2003, 10:19

Как кой - СГС, разбира се, 1-ви състав.
sara
Младши потребител

Мнениеот sara » 02 Юли 2003, 10:25

Ники, дорогой, не мисли че не съм се сетила за подобни номера със седалището! Само че клиента е сериозен и не иска "таквиз простотии" да прави, от друга страна - знаеш - след промяната в търг. регистър следва обиколка при другите - НОИ, Булстат, данъчни + такси, после пак - НОИ, Булстат, данъчни, а последните извършват и ревизия, когато се премества адрес на управление.
sara
Младши потребител

Мнениеот Стойчо Стойчев » 02 Юли 2003, 21:54

Мила Сара, преди доста време те посъветвах да пуснеш жалба за бавност до по-горния съд. Опитай това.
Стойчо Стойчев

Предишна

Назад към Търговско право