начало

Осъден за принуда и разврат бивш преподавател по „Право“ иска 20 000 лева от прокуратурата Осъден за принуда и разврат бивш преподавател по „Право“ иска 20 000 лева от прокуратурата

Може ли да се запише на двама ни?

Казуси за недвижими имоти

Може ли да се запише на двама ни?

Мнениеот Tsureto » 10 Юли 2008, 19:16

Здравейте!
Имам сериозен проблем.Живеем в чужбина с приятеля ми на семейни начала и имаме детенце на 1 год.Искаме да си купим имот в София, но аз работя нелегално и немога да представя доходи.Одобриха ни за заем на база неговите договор и доходи.Искаме да го запишем на двама ни на име, но казаха, че неможе защото аз не участвам в плащането. :?:
в такуж случай ако се разделим след 20 години аз нямам право на никакуж дял от жилище, което съм плащала 20 години!
Кажете как и какъв е реда, че да може да се впиша и аз като съсобственик?
Благодаря!
Tsureto
Нов потребител

Re: Може ли да се запише на двама ни?

Мнениеот naughty » 10 Юли 2008, 20:24

Tsureto написа:Здравейте!
Имам сериозен проблем.Живеем в чужбина с приятеля ми на семейни начала и имаме детенце на 1 год.Искаме да си купим имот в София, но аз работя нелегално и немога да представя доходи.Одобриха ни за заем на база неговите договор и доходи.Искаме да го запишем на двама ни на име, но казаха, че неможе защото аз не участвам в плащането. :?:
в такуж случай ако се разделим след 20 години аз нямам право на никакуж дял от жилище, което съм плащала 20 години!
Кажете как и какъв е реда, че да може да се впиша и аз като съсобственик?
Благодаря!

я се оженете набързо :) проблема ви ще се реши на момента.. :)
П.С. защо не сте се оженили до сега? Модерно ли е или..? Става за 15 мин и ден подготовка..? Щом имате детенце и смятате следващите 20 години да сте заедно -> защитете интересите на себе си и детето по най-разумния начин
naughty
Потребител

Мнениеот Tsureto » 10 Юли 2008, 20:26

Имам несполучлив брак от преди това и май вече имам алергия към подписи, халки и т.н :( Не за друго....
Tsureto
Нов потребител

Мнениеот naughty » 10 Юли 2008, 20:30

Tsureto написа:Имам несполучлив брак от преди това и май вече имам алергия към подписи, халки и т.н :( Не за друго....

не е сериозен довод. Рискувате твърде много. мое лично мнение.
naughty
Потребител

Мнениеот law_master » 10 Юли 2008, 20:36

Може да се зпишат имената на двамата в нот. акт и да се учреди съсобственост. Вижте тази тема и мненията на колегите и ако има нещо неясно ще дообесняваме :wink: --> http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=31459
Последна промяна law_master на 10 Юли 2008, 22:38, променена общо 1 път
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот Tsureto » 10 Юли 2008, 22:01

Ето къде бил ключа от бараката :)))
Значи все пак можело, сигурна бях, че има начин :)
Благодаря много, много, много :)))))) :D
Tsureto
Нов потребител

Назад към Имотни казуси