начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

КАК ДА СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ?!?

Казуси за недвижими имоти

КАК ДА СИ ВЗЕМА ПАРИТЕ?!?

Мнениеот monstera » 30 Юни 2008, 13:12

Имам изпълнителен лист издаден с №34/2005 г. от Районен съд гр.Чепеларе по силата на , която длъжниците са осъдени да ми изплатят сумата от 4500 лв. в едно с законовата лихва до окончателното и изплащане и все още не мога да си взема сумата.
Какво ще ме посъветвате да направя? Благодаря за всички компетентни мнения.
monstera
Младши потребител

Мнениеот blossom » 30 Юни 2008, 13:18

за тази цел има дължавни съдебни изпълнители и ЧСИ. Избирате си един, носите изп.лист и се образува изпълнително дело- не сте ли предприели нищо такова до момента? :shock:
При всички случаи и добре да ползвате адвокатска помощ, тъй като вие трябва да сте активната страна за събиране на вземането - посочване способи за изпълнение, издирване имущество на длъжниците и т.н.
успех
blossom
Потребител

Мнениеот ch3oh » 30 Юни 2008, 13:23

Има само един законен начин да си съберете дължимата сума, при условие, че не Ви я плащат доброволно - изпълнително дело. Никой не може да Ви даде гаранции, че дори и да го образувате ще успеете да си съберете присъдената сума. Единствено сигурно е, че ако изчакате още две години вземането Ви ще се погаси по давност.
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот monstera » 30 Юни 2008, 17:24

blossom написа:за тази цел има дължавни съдебни изпълнители и ЧСИ. Избирате си един, носите изп.лист и се образува изпълнително дело- не сте ли предприели нищо такова до момента? :shock:
При всички случаи и добре да ползвате адвокатска помощ, тъй като вие трябва да сте активната страна за събиране на вземането - посочване способи за изпълнение, издирване имущество на длъжниците и т.н.
успех

образувал съм изпълнително дело ,но много трудно мога да намеря информация ,каде работи или притежава имущетво/МПС или недвижимо?
monstera
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 30 Юни 2008, 20:37

poli_g написа:Съвсем добронамерено- ако изпълнителното дело Ви е от 2005 и не сте правили нищичко по него- бягайте веднага при адвокат. За дане се окажете в положение, че .... няма как да си удовлетворите по принудителен ред притезанието.

:lol: :lol: Един ден, ако не дай си Боже го закъсам и ми се наложи да стана хадвокат :lol: ще се занимавам само с изпълнителни дела-възлагаш на ЧСИ да върши всичко вместо теб по реда на чл. 18 ЗЧСИ, а ти само събираш хонорара, че и с привилегията първо твоят хонорар да се плаща преди главницата и лихвите :wink:
Е, от време на време трябва да ръчкаш ЧСИ-то, да се ослушваш за имоти и къде работи длъжникът и каква заплата взема, че и има 2-годишен срок за извършване на изпълнителни действия, но...не може пък Ептен срещу НИЩО да вземаш парите я :lol:

spycleaner написа:Няма кой друг да тръгне да събира тази информация ...

за пореден път давам БЕЗПЛАТНА консултация на Лютия (нали съм глупав) -да си прочете чл. 18 ЗЧСИ и чл. 431 ГПК...може и да открие нещо там :wink: което се разминава с категоричното му и (за пореден път) погрешно мнение :wink:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 30 Юни 2008, 20:55

Има и Параграф 3 от ЗЧСИ :wink: А за 330д-нали съм писал за 2 годишния срок? а и не пише, че изп. дело е образувано през 2005-та, нищо че ИЛ е от 2005-та. Има един взискател, който още не си е пласирал ИЛ от миналата година и не е искал ни една заповед за изпълнение досега-просто не са стигнали до 2008-ма :lol:
Последна промяна kalahan2008 на 30 Юни 2008, 21:01, променена общо 1 път
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот monstera » 01 Юли 2008, 08:51

poli_g написа:
monstera написа:образувал съм изпълнително дело ,но много трудно мога да намеря информация ,каде работи или притежава имущетво/МПС или недвижимо?

:roll: Не се обиждайте, но сигурен ли сте в написаното? Имате вземане за около 6-7хил. лева към днешна дата, и сте решили сам да си водите делото... ужасон!
Съвсем добронамерено- ако изпълнителното дело Ви е от 2005 и не сте правили нищичко по него- бягайте веднага при адвокат. За дане се окажете в положение, че .... няма как да си удовлетворите по принудителен ред притезанието.

За имущественото състояние на длъжника- можехте да разберете доста подробности още преди време, но нейсе... че и не сте длъжен Вие да ги представяте на СИ...

п.п. в този раздел?!?! :roll: :lol:

2005 длъжниците ми бяха не пълнолетни.
monstera
Младши потребител

Мнениеот monstera » 01 Юли 2008, 08:58

poli_g написа::roll: ей, друже- нещо не те разбрах.
За чл. 18- приложим е, но ако- делото е след май на 2005 и евентуално ако е образувано при ЧСИ, нали така? Щото при държавен.... :?
а и 330д....ти е известен.

Но пък не пише, да е уведомен за прекратяване....

Делото е разглеждано ДСИспълнител и не е прекратено възобновавам го през 2 години.Но ДС изпълнител пита за данни на длъжника /МПС,Месторабота и т.н./ в нашия район нама часни съд. изпълнители иначе с удоволствие бих дал един добър хонорар за да приклучи всичко.Ако ми препорячате от Пловдив някой добър , ще е добре и за мен и за него.
monstera
Младши потребител

Мнениеот monstera » 01 Юли 2008, 09:04

spycleaner написа:[quote="monstera" ]
образувал съм изпълнително дело ,но много трудно мога да намеря информация ,каде работи или притежава имущетво/МПС или недвижимо?

Това си е лично Ваш проблем !...
Няма кой друг да тръгне да събира тази информация ...
Вие ще трябва да си я събирате ...[/quote]

Този форум НЕ е за безплатни консултации на питащи- пинтии и " тарикат " -бизнесмени !...

не съм пинтия нито тарикат .Постоянно давам пари на моя адвокат за възобновяване на делото . Но нямам никакво развитие от 2005 г. затова сондирам мнение тук.?когато отидеш на лекар пак плащаш и ако имаш сериозно заболяване отиваш още при няколко за да си сигурен..А, и попитах каде най близо около Чепеларе има частен съдия изпълнител .
monstera
Младши потребител

Мнениеот blossom » 01 Юли 2008, 09:21

blossom
Потребител

Мнениеот monstera » 01 Юли 2008, 17:52

spycleaner написа:....

Мдааа... географски си добре запознат но юридически може да се спори - "във всяко стадо има и мърша". Много ми приличаш на моя адвокат..... както и да е "като не можеш да помогнеш, не вреди", както има една поговорка ... та да ти отворя една скоба - в Смолян няма частни съдебни изпълнители
monstera
Младши потребител

Назад към Имотни казуси