начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

жилищна измама

Казуси за недвижими имоти

жилищна измама

Мнениеот ivalina » 02 Ное 2007, 17:25

Здравейте, колеги. Имам нужда от компетентни мнения.
В кантората дойде една много нещастна жена на около 77 години, която е сама на този свят и много искам да и помогна.
сина й /който вече е починал/ се е оженил повторно и дъщерята на втората му жена да я наречем Д е продала жилището на бабата с фалшиви пълномощни, които бабата не е подписвала. Купувачите са го препордали на трето лице. Пуснах жалба в РП. Но това не е достатъчно за да върна жилището на жената. Та тя няма къде да живее. Искам да заведа и граждански иск, но не съм сигурна дали ще спазя последователността, затова се допитвам до вас, ако някой е имал подобен случай или знае как да постъпя нека пише тук, моля ви да помогнем на женичката заедно. Защото сама незная дали ще се справя, а немога да я пратя другаде, защото тя няма с какво да си плати, нито таксите, нито хонорар на адвокат. Благодаря на всички които ще се помогнат.
ivalina
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 02 Ное 2007, 17:30

В какъв смисъл да спазите последователността?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот sharenkov_g » 02 Ное 2007, 17:35

Колега,
С удоволствие ще Ви помогна. Ако желаете пишете в скайп.
sharenkov_g
Потребител

Мнениеот ivalina » 03 Ное 2007, 19:58

Колеги, няма ли кой да помогне? Май се затруднихте и вие като мен. :)
ivalina
Младши потребител

Мнениеот lawhope » 03 Ное 2007, 20:35

При положение , че сте подали жалба в РП , можете само да присъдините и искова молба по ГПК.Самата сделка , сключена от доведената й внучка с фалшиво пълномощно , е факт , който от своя страна води до един единствен извод , а именно - така сключената сделка е нищожна и не може да породи правни последици-четете ЗЗД. Има вече практика в това отношение, а и много лесно това , което твърдите , ще се установи с една графологична експертиза.
lawhope
Потребител

Мнениеот Aidin » 04 Ное 2007, 20:22

Здравейте и от мен,
Признавам, че не съм съвсем на ясно с гражданското право, но бих препоръчала да се заведе гражданско дело и да се наложи възбрана върху имота. Тоава е най важното и задължително нещо, което трябва да направите.Веднъж продаден апартамента може да се препородаде няколко пъти, което доста би усложнило нещата. Оставете наказателното дело да го водят органите на прокуратурата и дознанието(до колкото са останали дознатели в МВР)
Aidin
Младши потребител

Мнениеот gele_r » 04 Ное 2007, 20:36

ах, тези лоши нотариуси.... :evil:
gele_r
Младши потребител

Мнениеот barri » 05 Ное 2007, 11:36

да ве, тея нотариуси къде гледат?? то трябва не само да е имала заверено пълномощно, но и декларации също.
barri
Потребител

Назад към Имотни казуси