начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

продажба на дял от съсобствен имот

Казуси за недвижими имоти

продажба на дял от съсобствен имот

Мнениеот ralitsa » 13 Юни 2006, 18:38

Колеги,
Мислех си за следното- нали когато един съсобственик на недвижим имот иска да продаде дела си на друг съсобственик, не е необходимо да се изпълняват условията на чл. 33 от ЗС, касаещи продажбата на трети лица и не са необходими доказателства и декларации пред нотариуса от останалите съсобственици? Просто ми мина през главата....
ralitsa
Потребител

Мнениеот lawhope » 13 Юни 2006, 19:03

Ами не са необходими,защото с предложението за изкупуване на съсобствен дял към другия съсобственик са изпълнени изискванията на чл.33 от ЗС, т.е. не се налага да декларира ,че е предложил изкупуване на другите съсобственици , защото просто им продава!
lawhope
Потребител

Мнениеот vega » 13 Юни 2006, 19:26

Мисля, че в случая се касае за няколко съсобственика. Т.е един от съсобствениците иска да продаде на друг от съсобствениците. Също считам, че не е необходимо да се представят декларации и да се иска съгласие, защото в Закона тези неща са предвидени само в случай, че се продава на несъсобственик. Не точно че считам, ами направо съм сигурна, защото ми се е случвало многократно. А и не виждам неяснота в Закона по този въпрос.
vega
Потребител

Мнениеот ralitsa » 14 Юни 2006, 12:07

ok, thanks...
ralitsa
Потребител

Назад към Имотни казуси