начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

ТАКСА СЛЕД ОТКЗ ЗА ВПИСВАНЕ НА ВЪЗБРАНА

ТАКСА СЛЕД ОТКЗ ЗА ВПИСВАНЕ НА ВЪЗБРАНА

Мнениеот vikined » 04 Апр 2013, 11:42

Колеги, имам постановен отказ за вписване на възбрана, поради факта, че не е приложена скица на имота.
В такива случай, когато се подава ново искане за вписване на възбраната, заедно със скица на имота, дължи ли се нова такса.
Объркана съм защото практиката на СВ в различните градове е различна. В Русе връщат всички подадени документи към първата възбрана, вкл. и квитанцията за таксата и тя се ползва при новото подаване на документите. В Ловеч обаче ми искат нова такса.
Моля споделете вашият опит.
vikined
Нов потребител

Re: ТАКСА СЛЕД ОТКЗ ЗА ВПИСВАНЕ НА ВЪЗБРАНА

Мнениеот soniia » 04 Апр 2013, 13:37

По принцип, ако имота е описан по скица и възбраната съдържа всички реквизити, липсата на скица не е основание за постановяване на отказ. В това отношение има доста практика, първото на което попаднах е http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/ ... =55&t=1073. Ако решите, можете да обжалвате отказа.
Щом има отказ е необходимо да се плати нова такса.
soniia
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 04 Апр 2013, 13:57

Tрябва ли скица или не, даже върховните се чудят???...... :D ....чака се решението по Тълкувателно дело №7/2012г.....при това доста 'дълго' умуват.....
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот soniia » 04 Апр 2013, 14:27

n_ikito написа:Да ли трябва скица или не, даже върховните се чудят...... :D ....чака се решението по Тълкувателно дело №7/2012г.....при това доста 'дълго' умуват.....

Да, даже за днес е насрочено заседанието.
На мен ми е падал такъв отказ и пиша от собствен опит, но практиката наистина е различна в различните съдилища.
И не ми се хили като зелка.
soniia
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 04 Апр 2013, 15:58

soniia написа:И не ми се хили като зелка.

:D
n_ikito
Активен потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство