Колеги, имам постановен отказ за вписване на възбрана, поради факта, че не е приложена скица на имота.
В такива случай, когато се подава ново искане за вписване на възбраната, заедно със скица на имота, дължи ли се нова такса.
Объркана съм защото практиката на СВ в различните градове е различна. В Русе връщат всички подадени документи към първата възбрана, вкл. и квитанцията за таксата и тя се ползва при новото подаване на документите. В Ловеч обаче ми искат нова такса.
Моля споделете вашият опит.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТАКСА СЛЕД ОТКЗ ЗА ВПИСВАНЕ НА ВЪЗБРАНА
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ТАКСА СЛЕД ОТКЗ ЗА ВПИСВАНЕ НА ВЪЗБРАНА
По принцип, ако имота е описан по скица и възбраната съдържа всички реквизити, липсата на скица не е основание за постановяване на отказ. В това отношение има доста практика, първото на което попаднах е http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/ ... =55&t=1073. Ако решите, можете да обжалвате отказа.
Щом има отказ е необходимо да се плати нова такса.
Щом има отказ е необходимо да се плати нова такса.
- soniia
- Младши потребител
Tрябва ли скица или не, даже върховните се чудят???...... ....чака се решението по Тълкувателно дело №7/2012г.....при това доста 'дълго' умуват.....
- n_ikito
- Активен потребител
n_ikito написа:Да ли трябва скица или не, даже върховните се чудят...... ....чака се решението по Тълкувателно дело №7/2012г.....при това доста 'дълго' умуват.....
Да, даже за днес е насрочено заседанието.
На мен ми е падал такъв отказ и пиша от собствен опит, но практиката наистина е различна в различните съдилища.
И не ми се хили като зелка.
- soniia
- Младши потребител
soniia написа:И не ми се хили като зелка.
- n_ikito
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|