Ще ми се наложи да направя ремонт на обща част в сградата, защото съседите отказват, и ще си търся парите през съда - според общината ремонта е в обхвата на чл.48 от ЗУЕС, имам документ
Намерих майстор и каза, щом искам фактура , плащането ще стане по банков път - което е идеално за мен, ще имам още един платежен документ.
НО, тъй като майсторите не обичат административната работа, вероятно ще се наложе аз да напиша офертата и договора - тук ще помогне изкуствения интелект и няма проблем
Но на тези документи ще трябва ли да карам майстора, да носи печата на фирмата или е достатъчно да го накарам да си напише името и да се разпише
- Дата и час: 28 Май 2025, 04:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
печата на фирмата или е достатъчно да си напише името и подп
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: печата на фирмата или е достатъчно да си напише името и
bhy95240 написа:Но на тези документи ще трябва ли да карам майстора, да носи печата на фирмата или е достатъчно да го накарам да си напише името и да се разпише
Тук въпросът е - майсторът регистриран ри е като ЮЛ или ще работи като физическо лице!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
guest1 написа:bhy95240 написа:Но на тези документи ще трябва ли да карам майстора, да носи печата на фирмата или е достатъчно да го накарам да си напише името и да се разпише
Тук въпросът е - майсторът регистриран ри е като ЮЛ или ще работи като физическо лице!
да проверих го в регистъра на АП - фирмата е регистрирана 2014 с 5 000
portal.registryagency.bg/CR/Reports/VerificationPersonOrg
- bhy95240
- Нов потребител
Съгласно Закона за счетоводството фактурата се явява първичен счетоводен документ.
Задължителните реквизити на първичния счетоводен документ са изброени в чл.6, ал.1 от ЗС, като печата и подписа отдавна отпаднаха като задължителни. Но на Ваше място във фактурата аз бих изискал поне изписване на имената и саморъчно поставен подпис. И не забравяюте за съставяне на предварителна оферта, договор и накрая протокол за приемане на извършената работа. Щом ще се обръщате към съда документите Ви трябва да са изрядни.
Успех.
Задължителните реквизити на първичния счетоводен документ са изброени в чл.6, ал.1 от ЗС, като печата и подписа отдавна отпаднаха като задължителни. Но на Ваше място във фактурата аз бих изискал поне изписване на имената и саморъчно поставен подпис. И не забравяюте за съставяне на предварителна оферта, договор и накрая протокол за приемане на извършената работа. Щом ще се обръщате към съда документите Ви трябва да са изрядни.
Успех.
- vhdimov
- Младши потребител
vhdimov написа:Съгласно Закона за счетоводството фактурата се явява първичен счетоводен документ.
Успех.
да това са собственоръчно писане на името го знам, защото като се писа предизвестие до управителя на ЕС адвокатката ме накара да си напиша името, въпреки че го бе написала на компютъра
и затова се замислих нужен ли е печат - значи няма нужда от печат нА оферта и договор
това за протокол че го приемам накрая знам водят го 19
а също за офертата и договора - все пак затова питам дали е нужен печат на тях
отгоре на документите се слага само ЕИК номера на фирмата - това ще го взема от регистъра
А има ли нужда от фактура, при положение че ще имам документ че е направен банков превод към сметката на фирмата или на титуляра на фирмата
- bhy95240
- Нов потребител
bhy95240 написа:А има ли нужда от фактура, при положение че ще имам документ че е направен банков превод към сметката на фирмата или на титуляра на фирмата
Във фуктурата ще се опише вида извършена работа, а в превода - сумата и основанието.
И да не пишете „захранване“ - че много хора го правят!
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
- guest1
- Активен потребител
Да, грешката е моя. Останах с впечатлението, че ще се пише фактура.
На офертата и договора - подписи задължително !
На офертата и договора - подписи задължително !
- vhdimov
- Младши потребител
ако няма нищо против майстора, да му напиша договора, ще е този
https://drive.google.com/file/d/1FfyOG6 ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1FfyOG6 ... sp=sharing
- bhy95240
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|