начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Два въпроса по ЗСПЗЗ

Казуси за недвижими имоти

Два въпроса по ЗСПЗЗ

Мнениеот martareny » 30 Ное 2005, 18:10

Напоследък се говори много, че имало някакъв срок по ЗСПЗЗ, който изтича в края на годината. Интересува ме дали действително има нещо такова. Четох последните изменения, но много набързо и не откривам нищо. В случая реших да се допитам до по-знаещи от мен.
Вторият ми въпрос е свързан с това:
Ако има издадено решение на Поземлена комисия, с което се признава правото на възстановяване на земеделски земи в стари реални граници и то съществуващи, може ли Общинската поземлена комисия да казва, че може да възстанови по - малко, защото нямало достатъчно земя в землището. Не би ли следвало този въпрос да се решава на по-ранен етап от процедурата, а именно преди издаване на решение по чл. 14, ал.1, т. 1 от ЗСПЗЗ. Какви са вариантите за защита в случай, че при анкетирането от собствениците се установи, че имотът е даден на друго лице или е в по-малко количество. В ЗСПЗЗ има една огромна празнина
martareny

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 18:52

Изтича срока по чл. 5 ЗСПЗЗ, на втория въпрос не мога да отговоря :oops:
Гост

Мнениеот младши адвокат » 03 Дек 2005, 15:46

Докога е този срок?
младши адвокат

Мнениеот ivan2 » 04 Дек 2005, 10:17

Колега, не може всичко на готово, когато става дума за такива лесни въпроси.
1.Срокът, който изтече, но бе подновен, е по §35 от ПРЗИДЗСПЗЗ/ДВ бр.99 от 2002г/, както писах вече изменен-срока е удължен с една година, и изтича на 26.10.2006г.

2.Срока по чл.5 въобще не изтича сега, и въобще да се каже кога изтича зависи от много конкретни условия.

3.Възстановяването в стариреални граници е именно в стари реални граници. Който не е доволен - жалба в съда.

Сядайте и четете съдебна практика, колега.
ivan2
Потребител

Назад към Имотни казуси