начало

ВСС вече приема документи за участие на магистрати в пет конкурса за съдилища ВСС вече приема документи за участие на магистрати в пет конкурса за съдилища

загубен НА, какво да правя?

Казуси за недвижими имоти

загубен НА, какво да правя?

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 12:23

при преместването ми от вилата на село, в града, сме загубили НА на къщата и нивите. Предполагам, че вече са в ръцете на недоброжелател. При положение, че личните ни карти са у нас /аз и съпругата ми сме собственици/, може ли да се случи нещо лошо. обадих се в полицията, но там казаха, че с нищо не могат да ни помогнат. какво следва да направя, за да предотвратя нежелана продажба. мога ли да извадя дубликат на НА и къде да подам молба.
Благодаря ви!
Гост

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 12:26

Заверен препис от акта можете да получите от местната служба по вписванията. А що се отнася до евентуална продажба зад гърба Ви - трябва да посоча, че обичайно имотната мафия се насочва към стари или нелечимо болни - въобще безпомощни - хора. Не че не е възможно да се случи и на Вас, но е по-малко вероятно - ако това е успокоение.
Успех!
Гост

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 12:34

имате предвид към районния съд по местонахождение на имота, нали? благодаря ви за успокоението
Гост

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 12:38

Службите по вписванията вече са подразделения на Агенцията по вписванията при министъра на правосъдието, но да - районът е този на местния районен съд.
Гост

Назад към Имотни казуси