начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Незаконно заведение

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот velitaz » 21 Окт 2005, 10:41

кой хапва ли? министри, политици, бизнесмени... една обикновена вечеря излиза над 150 лева. без касови бележки, без цени в менюто...
как да сме по-настоятелни! очевидно става въпрос за политически чадър и корупция!
Какво гражданско дело трябва да заведем и срещу кого? вероятно срещу собственика на апратамента, който го отдава под наем на ресторанта! Наемателите с нищо не мога да ги пипна!
Не смятам да се отказвам...
velitaz
Младши потребител

Мнениеот velitaz » 21 Окт 2005, 10:45

Инот написа:Моеж би..., а може и ДНСК да са поставили отличителните знаци – сигнални ленти с цвят “червено-синьо”, с надпис “ДНСК”, удостоверителен знак и печат на дирекцията - за ограничаване достъпа до строежа, а "престъпникът" да ги маха.. :?: .

Инот, когато ги запечатват от ДНСК - две минути след поставяне на знаците, редом със самите служители - лентите просто се махат! никакво притеснение или страх от наказание! виждали сме го с очите си! Когато през вечер викаме патрул от 1 РПУ, винаги ни се казва, че долу няма никакви клиенти, никакъв шум! Слизали сме не един път на съвместна проверка и отново ченгетата са ни правили на луди! Трябвало е да се преместим, за да излязат клиентите, но винаги се казва, че долу няма никой!
Даже за нарушаване на обществения ред не можем да ги хванем!
velitaz
Младши потребител

Мнениеот rrr » 21 Окт 2005, 10:51

Не съм специалист по гражданско право, но сега се сетих за едно възможно решение.По реда на ПУРНЕС общото събрание може да вземе решение за изваждане на собственик от сградата, на основание чл.45 от ЗСоб, мисля, че беше.Защо не опитате по този начин, макар да не е от най-лесните?
rrr

Мнениеот Инот » 21 Окт 2005, 10:56

Velitaz,
Нямам думи.... :evil:
Инот

Мнениеот velitaz » 21 Окт 2005, 11:04

rrr написа:Не съм специалист по гражданско право, но сега се сетих за едно възможно решение.По реда на ПУРНЕС общото събрание може да вземе решение за изваждане на собственик от сградата, на основание чл.45 от ЗСоб, мисля, че беше.Защо не опитате по този начин, макар да не е от най-лесните?

не става! само ние и още едно семейство живеем там. останалите собственици - мнозинство - дават апартаментите си под наем.
Фалшифицирани са подписи - имаше решение на общото събрание да се правят замени. нотариално е заверен само подписът на въпросния собственик, като документът касае само замените!!! въпреки това той размахва документа навсякъде - все едно е разрешена промяна на предназначението. много объркано го написах - извинете. Оспорваме документа, но ефектът със сигурност ще се забави доста!
velitaz
Младши потребител

Мнениеот ОPTIMIST » 21 Окт 2005, 12:15

Имат ли собствениците "Удостоверение за въвеждане в експлоатация на ресторант-преустройство на жилищен етаж", или нещо подобно?Имат ли санитарно разрешително от РИОКОЗ за ресторант или за бистро,снек-бар и т.н.Какви документи имат , за да видим какви нямат?Все някъде нещо трябва да куца.
ОPTIMIST

Мнениеот velitaz » 21 Окт 2005, 12:18

ОPTIMIST написа:Имат ли собствениците "Удостоверение за въвеждане в експлоатация на ресторант-преустройство на жилищен етаж", или нещо подобно?Имат ли санитарно разрешително от РИОКОЗ за ресторант или за бистро,снек-бар и т.н.Какви документи имат , за да видим какви нямат?Все някъде нещо трябва да куца.

НЯМАТ НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ!!! представете си - два партерни апартамента, съединени отново незаконно... единият е под нас - без никакви разрешителни. другия е собствен - за него имат всичко възможно, но отново без решение на общото събрание на ЕС. къщата е на ул. Шести септември №17. паметник на културата.
Ако има извадени документи, то те са фалшиви - ние никога не сме давали нотариално заверено съгласие като непосредствени съседи. без него никакъв документ не може да се извади. нямат търговска регистрация от общината.
velitaz
Младши потребител

Мнениеот ОPTIMIST » 21 Окт 2005, 13:08

Ако имате жалби до гл.архитект , че обекта се ползва без разрешителни за преустроиство или без удостоверение за ползване тогава им е спукана работата , стига обаче да не са си извадили удостоверение за ползване/въвеждане в експлоатация/.Много е трудно да го отмените, но не и невъзможно.Изискайте цялата преиска от Общината като заинтересовани лица имате право.Вижте каква точно процедура са започнали, дали като нов обект или узаконяване на вече направеното преустройство.
ОPTIMIST

Мнениеот velitaz » 24 Окт 2005, 17:35

ОPTIMIST написа:Ако имате жалби до гл.архитект , че обекта се ползва без разрешителни за преустроиство или без удостоверение за ползване тогава им е спукана работата , стига обаче да не са си извадили удостоверение за ползване/въвеждане в експлоатация/.Много е трудно да го отмените, но не и невъзможно.Изискайте цялата преиска от Общината като заинтересовани лица имате право.Вижте каква точно процедура са започнали, дали като нов обект или узаконяване на вече направеното преустройство.

Имаше едно разрешение лично от главния архитект, в разрез с всички нормативни документи. Обжалвахме го. Ще поискам преписката и ще ви дам повече информация! пълно беззаконие! Ресторантът се намира на ул. Шести септември №17, Сомелиер! Поради липсата на регистрация, работи чрез обаждане на мобилен телефон за резервации! Не смеят да пуснат случайни хора! Цените са безумни!
velitaz
Младши потребител

Мнениеот velitaz » 01 Ное 2005, 12:02

Уважаеми форумци!
Онзи ден, съвсем случайно видях, че въпросният ресторант участва в конкурса на Бакхус за ресторант на годината!!!
Това вече е наглост! Веднага сезирах списанието, занесох им един куп документи... но трябва да призная, че не разчитам изцяло на тяхната съвестна реакция! Други ресторанти, участващи в конкурса, също са уведомени, че сега няма равен старт... А и смятам, да оспоря конкурса в медиите! В правилната посока ли действам?
velitaz
Младши потребител

Мнениеот NEDOVOLEN&OPTIMIST » 09 Ное 2005, 18:12

Има ли развитие по случая, особено като се има впредвид кой спечели кметските избори в София.Хипотезата , че приятеклата на ГЕНЕРАЛА е собственик ,актуална ли е?Просто питам?
NEDOVOLEN&OPTIMIST

Мнениеот Гост » 09 Ное 2005, 18:36

много наивно е да смятате, че по законен ред ще се справите със ситуацията,само ще си разбиете нервите, за съжаление правото е на страната на властта и парите
Гост

Мнениеот Гост » 09 Ное 2005, 18:38

сега се сещам за възможен вариант , публичността. защо не се обадите за участие в предаването на Валя Ахчиева+
Гост

Мнениеот NEDOVOLEN&OPTIMIST » 09 Ное 2005, 18:47

Като страничен наблюдател с подобен проблем съм съгласен за публичността.Валя Ахчиева не се занимава с толкова сложни неща.В тази страна има СТРАХ от властимащите.Спомнете си за Михнева как Костов я изрита ор БиТиВи.
NEDOVOLEN&OPTIMIST

Мнениеот NEDOVOLEN&OPTIMIST » 09 Ное 2005, 18:47

Като страничен наблюдател с подобен проблем съм съгласен за публичността.Валя Ахчиева не се занимава с толкова сложни неща.В тази страна има СТРАХ от властимащите.Спомнете си за Михнева как Костов я изрита от БиТиВи.
NEDOVOLEN&OPTIMIST

Мнениеот Маркова » 18 Ное 2005, 13:03

Потърсиха ме от ББТ чрез Столичния Омбудсман. Заснет е невероятен материал - предоставих всички необходими документи. Видя се как уж затвореното заведение работи... Управителят на ресторанта и собственикът не пожелаха да застанат пред камерата и да изложат своята гледна точка...
само че съседката - Саня Исайлова - журналистка от далечното минало заплаши журналистите, че познава лично собственика на медията и материалът няма да бъде излъчен...
и така...
Маркова

Подобен случай

Мнениеот milenbb » 18 Ное 2005, 22:05

Маркова написа:Потърсиха ме от ББТ чрез Столичния Омбудсман. Заснет е невероятен материал - предоставих всички необходими документи. Видя се как уж затвореното заведение работи... Управителят на ресторанта и собственикът не пожелаха да застанат пред камерата и да изложат своята гледна точка...
само че съседката - Саня Исайлова - журналистка от далечното минало заплаши журналистите, че познава лично собственика на медията и материалът няма да бъде излъчен...
и така...

Много съм любопитен как ще се развият при Вас нещата по-нататък.Имам подобен проблем и ще съм ви много благодарен ако ми пишете на е-mail: milenbb@mail.bg
milenbb
Младши потребител

Мнениеот Маркова » 24 Ное 2005, 12:23

Ето как се развиват нещата...
излъчиха нашата гледна точка вчера по ббт, днес беше поканена другата страна... Въпреки предварителните закани на Саня Исайлова пред репортерите, че материалът няма да се излъчи! Е, излъчи се...
Ясно се видя, че тези хора нямат какво да кажат по същество и се втурнаха в различни обвинения и обяснения... Заплашиха ни в ефир, че щели да съберат общото събрание на собствениците и да променят предназначението на къщата - били мнозинство! А също така и щели да ни изгонят от там - имали тази възможност!
МОЛЯ ВИ - да ме консултирате - това възможно ли е?Едновременно с това, имаше странна реакция в един друг форум, където имам тема... http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=11696.new#new
реакцията на човека с ник КРАТУНАТА също е красноречива - има отправени откровени заплахи!!!
кажете какво да правя по-нататък? Не мога да се откажа - трябва да загубя всякакво самоуважение!!!
ДА - ще потърся съдействие на НАЦИОНАЛНИ МЕДИИ!!!
Маркова

Мнениеот milenbb » 24 Ное 2005, 21:02

Следя темата с голям интерес, защото имам подобен проблем с подобен "вид" бизнесмен.
За съжаление в почти цялата страна проблемите са подобни и правото е на страната на по-наглия и на този който е незаконен и работи под шапката на "някой наш човек".
Държавната машина е като октопод който те засмуква и те изплюва на пихтия.
Добре е за радост , че има и свестни хора с достойнство и себеуважение , които отстояват позициите си и си защитават правата.
Маркова, дерзай и не се отказвай!Търси си правата.Истината понякога закъснява, но винаги идва.
Помисли си все пак дали си заслужава да си хабиш енергията за това нещо, все пак!В живота има много по-важни неща.
milenbb
Младши потребител

Мнениеот Маркова » 25 Ное 2005, 12:52

Започваме да разгласяваме случая в медиите...
Знаете ли нещо за наредба номер 7, която тълкува ЗУТ??? Заплашиха ни именно с нея - за тълкуването на категорията "жилищна площ"? Кое е първо - яйцето или кокошката? ЗУТ или НАРЕДБАТА???
Тъй като според закона за собствеността ще ни изгонят от сградата по решение на общото събрание!!!
Маркова

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси