начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Как да разбера дали строителят не е мошенник?

Казуси за недвижими имоти

Как да разбера дали строителят не е мошенник?

Мнениеот Мая » 06 Сеп 2005, 18:21

Здравейте! След дълго търсене се спряхме на строител, който да ни построи къща. Той няма никакви обекти в нашия град и не знам как мога да проверя дали не е мошенник. Всякакви съвети за това как можем да се защитим са добре дошли. Благодаря предварително!
Мая

Мнениеот галина » 06 Сеп 2005, 18:45

Ами щом и една къща не е построил..... :roll:
галина

Re

Мнениеот Мая » 06 Сеп 2005, 19:00

Не е построил в нашия град, в другите - строил ... знам за 1 готова и 3 в строеж, а може да има и други.
Но това все още не ми дава идеи как мога да се защитя :(
Мая

Мнениеот Гост » 06 Сеп 2005, 19:22

Строител, бригада, предприемаческа фирма?Договор.Да :lol: не останете само с изкопа?
Гост

Мнениеот исса » 07 Сеп 2005, 13:51

изискайте документите по регистрация на фирмата и дейносттта му. БУЛСТАТ, данъчен номер, съдебно решение и най-вече удостоверение за актуално състояние, което ще отрази дейността му до момента. може да направите справка във фирмено отделение на окръжния съд по регистрацията или в службата по вписванията по ЕГН дали има някакви задължения или тежести на името на самия собственик и на фирмата му. без тези данни се страхувам, че няма да може да направите необходимата проверка.
исса

Мнениеот ... » 07 Сеп 2005, 14:00

Както винаги "Галина" пак е с компетентно мнение...
Не ви ли е хрумвало, че човека/фирмата може да е нов на пазара и въпреки това да бъде перфектен и конкурентно способен?!
...

Re: Re

Мнениеот исса » 07 Сеп 2005, 17:37

Мая написа:Не е построил в нашия град, в другите - строил ... знам за 1 готова и 3 в строеж, а може да има и други.
Но това все още не ми дава идеи как мога да се защитя :(

След като е строил в други градове, значи е упражнявал дейност и следователно не е нов на пазара. Съветвам уважаемия гост да чете по-внимателно. Не че Галина не е права. Друг е въпросът, че е напълно възможно да е упражнявал дейност чрез друга фирма, или да е закрил старата и да е открил нова, но за това отново ще трябват документи, нали?! Най-добре разучете обектите, които е построил и тези, които са в строеж, защото мнението на хората и рекламата си остават най-сигурната защита. Риск винаги има, защото дори досега да е бил изряден, никога не се знае дали на някакъв етап от изпълнението няма да престане да бъде добросъвестен. Успех!
исса

Назад към Имотни казуси