начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Moje li niakoi da mi kaje

Казуси за недвижими имоти

Moje li niakoi da mi kaje

Мнениеот Liz » 02 Сеп 2005, 20:55

Imam magazin ot niakolko meseza v zentura na Plovdiv.
Imam notarialen A, za nego
Naematelia e tam ot 10 godini.
Niamam nikakvi stroitelni knija.
Az li triabva da snabdia Akt 16 ili naematelia e dlujen da izvadi razreshenie za polzvane.

S mnogo predvaritelna blagodarnost
Liz

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2005, 21:33

Пич, ти си собственикът. Ти трябва да изавадиш акт 16. Може да се разберете с наематуля той да го извади, нотова едруг проблем, дали ще е срещу наема или някакви други условия и т. н.
Гост

Мнениеот галина » 02 Сеп 2005, 22:17

Е, как така уж имаш нотариален акт,пък няма акт 16 :?: :roll:
галина

Мнениеот Гост » 02 Сеп 2005, 22:23

Галина, по даволите , права си.
Гост

Мнениеот scribtor » 03 Сеп 2005, 00:37

Може да има Н.А. и без акт 16. Едното не е предпоставка за другото.
Колкото до въпроса на първоначално питащия - напиши нещо повече за магазина - кога е строен, как си го придобил, кой ти иска да го въвеждаш в ескплоятация.
Аватар
scribtor
Потребител

merci za otgovorite

Мнениеот L » 03 Сеп 2005, 14:27

Sgradata e stroena v kraia na 1930. Restituirana e na 3 naslednika s notarialen akt za magazin e, no vupreki 4e raboti kato takuv za pove4e ot 10 godini nimame stroitelni knija. Advokat go upravliava. Minalata godina pravihme delba. Sega e moi i advokata mi kazva 4e tribva da napravime stroitelni knija. Vuprosa e az li tribva ili naematelia.
L

moe mnenie

Мнениеот anonimen » 03 Сеп 2005, 15:55

Aktivno legitimirano, po smisula na ZUT, lice za izdavane i poluchavane na razreshenie za polzvane e pritezateliat na sutvetnoto veshtno pravo po otnoshenie na nedvizimia imot. Zaiavlenito do RDNSK moje da se podade samo ot takova lice, a ne ot durzatel, kakuvto se iaviava naematelia. S drugi dumi, sobstvenika, polzvatelia s uchredeno pravo na polzvane ili stroez sa vuzmoznite varianti, no ne i naematel.

Sled podavane na zaiavlenieto za izdavane na razreshenie za polzvane, veroiatno shte se izdade predpisanie da se napravi zasnemane i vnasiane za odobriavane na stroitelni kniza. SAmite kniza i chertezi obiknoveno se praviat ot chastna firma, a suglasuvaneto im po reda na ZUT/t.e. odobrenieto im, ZUT izpolzva termina "suglasuvane"/ se pravi ot RDNSK, XEI, POZARNa , ENERGO, ViK i t. n.

Vizte i kakva e praktikata po tozi vupros na susedite do vas, nadali ste samo Vie s takuv magazin ot 1930 g bez kniza po red na ZUT.
Uspeh
anonimen

Мнениеот Гост » 03 Сеп 2005, 16:01

Blagodaria mnogo na Vsi4ki Vi koito vzehte otno6enie za vremeto i suvetite Vi!
Гост

Назад към Имотни казуси