начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Проблем със съсед...моля за съвет!!!

Казуси за недвижими имоти

Проблем със съсед...моля за съвет!!!

Мнениеот iso » 12 Авг 2005, 01:01

Здравейте на всички! Моля да ме посъветвате какво да направя. Ситуацията е следната:
Преди 2 години закупих апартамент и преди 8 месеца ми започнаха проблемите със съседката от горния етаж. Съседката не живее в жилището си и преди 8 месеца го даде под наем. Веднага след като се нанесоха в апартамента ми започна да тече вода от тавана. Имат проблем с водопроводната система и не вземат никакви мерки. Нямат чет забележките от моя страна и техните обещания за ремонт. От две седмици вече наемателите ги няма и водата си продължава да тече като вече банята, кухнята и коридора са в плачевно състояние. Обърнах за помощ към водното стопанство - казаха ми: "Ние сме до водомера"; опитах и чрез полицията - отговориха ми: "Нищо не можем да направим"; попитах адвокат да ги съдя - отговори ми: "Делото може да продължи 4-5 години и накрая нищо да не постигнеш".
Така - посъветвай те ме какви ефективни мерки мога да взема към нехайни те ми съседи или вече трябва да се прибягва до силови методи.
Благодаря Ви предварително!
iso
Нов потребител

Мнениеот Гост » 12 Авг 2005, 11:28

Моя съвет- не се колебай,а подай иск по чл.45 от ЗЗД за нанесени имуществени вреди срещу собствениците на горния апартамент. Ще се назначи експертиза и ще определят щетите. Делото няма да се проточи чак толкова. А може и най- после да стреснеш съседите да си оправят бакиите.
Гост

Назад към Имотни казуси