начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

покупка по данъчна оценка

Казуси за недвижими имоти

покупка по данъчна оценка

Мнениеот адв. » 13 Апр 2005, 22:03

как мога да извърша покупка по данъчна оценка, но да съм сигурен, че при евентуална евикция ще си получа реалната продажна цена?
адв.

Re: покупка по данъчна оценка

Мнениеот bona fide » 13 Апр 2005, 22:37

С клауза в нотариалния акт: Двете страни се договарят, че при евентуално съдебно отстраняване /евикция/ продавачът ________ дължи на купувача ___________ връщане на продажната цена от ___________ плюс неустойка в размер _____________ .
bona fide

Мнениеот адв. » 13 Апр 2005, 22:48

Благодаря за отговора.

При тази схема ме притеснява възможността да се иска намаляване на неустойката като прекомерна, защото в моя случаи оценката е 4 пъти по-ниска от реалната цена, затова смятам продавачът да завери декларация, в смисъл : " сумата, която съм получил за имота е в размер..../реалната цена/" , но ако използвам тази д- я като доказателство за полученото по нот. акт, то какво ще кажат данъчните по въпроса...?
адв.

Мнениеот Be you » 13 Апр 2005, 23:41

Намалете съотношението на цените. Ако прецените последиците от евикцията- евентуално дължимите вреди и пропуснати ползи и т.н., просто вземете калкулатора. А клауза в НА, в която да се говори за реална цена е абсурд. Клауза за обезщетение за вреди - да!
Be you

Мнениеот иван бонев » 21 Апр 2005, 22:04

Здравеите,
Бихте ли ми радяснили какво представлява обратния документ
БЛАГОДАРЯ
иван бонев

Мнениеот Bona » 27 Апр 2005, 12:38

Не си създавайте излишни притеснения, минете покупката на реалната цена. Не са толкова страшни таксите.
Bona

Назад към Имотни казуси