Здравейте,
Благодаря предварително за мненията ви !
Попаднах в следната ситуация - връщам се на работа след дълъг болничен. Позицията ми е ръководна (средно мениджърско ниво). Установих, че е създадена организация на работа, при която моето присъствие е меко казано излишно. В разговор с прекия ръководител ми се постави персонална задача за извършване на ниско квалифицирана работа, за която обикновено ползваме стажанти. В допълнение работата е голяма като обем за сам човек и изисква значителен физически труд, но най-обидното е, че ще обслужвам технически екипа, който на практика създадох и обучих.
Осъзнавам, че по този начин очакват да подам сама молба за напускане, но в момента съм уязвима финансово - лечението ми отне много средства. В допълнение съм на възраст, крайно неатрактивна за трудовия пазар.
Засега не съм дала отговор на предложението, но очаквам да ми го изпратят официално чрез имейл.
Ако откажа, това ще се приеме ли като предпоставка за дисциплинарно уволнение ?
Имам повече от 15 години стаж на това работно място, като най-ползотворните бяха при друг ръководен състав.
Имам и малко останало достойнство, което се опитвам да съхраня.
Опитвам се да изложа фактите, без да изпадам в излишен драматизъм, но ме заболя от начина, по който се отнесоха към мен.
Моля, посъветвайте ме как да постъпя ! Как мога да се защитя в тази ситуация ?
Благодаря на отделилите време за моя проблем !
- Дата и час: 27 Ное 2024, 06:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Унижение, за да подам молба за напускане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Унижение, за да подам молба за напускане
Това, което Ви карат да вършите има ли го в длъжностната Ви характеристика? Ако го има сте длъжна да изпълнявате.
След като сте създали и обучили екипа, може да очаквате някаква подкрепа и от тяхна страна все пак.
Най-доброто, което можете да направите е да осъществите контакт с бившия си ръководител и ако все още е на по-висока позиция да го попитате за работа.
След като сте създали и обучили екипа, може да очаквате някаква подкрепа и от тяхна страна все пак.
Най-доброто, което можете да направите е да осъществите контакт с бившия си ръководител и ако все още е на по-висока позиция да го попитате за работа.
- vaskovasko
- Потребител
Имайте предвид и другото - макар в момента да извършвате "ниско квалифицирана работа, за която обикновено ползваме стажанти" - заплатата Ви си остава същата, както и за по-квалифицираната работа.
В някой моменти е добре - ниско квалифициран труд с малка персонална отговорност за по-висока заплата.
Подаването на заявление за прекратяване на ТД не е във ваша полза, освен ако не сте си подсигурили бързо започване на друго място.
В някой моменти е добре - ниско квалифициран труд с малка персонална отговорност за по-висока заплата.
Подаването на заявление за прекратяване на ТД не е във ваша полза, освен ако не сте си подсигурили бързо започване на друго място.
- jhoro
- Активен потребител
Здравейте,
Колегите са прави, ако е заложено в длъжностната Ви характеристика нямате друг избор освен да работите. Друг е варианта при евентуална промяна на длъжностната Ви характеристика , която трябва да Ви е предоставена и да сте наясно с това. Говорете с шефовете си, при подходящият тон и подход много неща са сполучливи. Късмет!
Колегите са прави, ако е заложено в длъжностната Ви характеристика нямате друг избор освен да работите. Друг е варианта при евентуална промяна на длъжностната Ви характеристика , която трябва да Ви е предоставена и да сте наясно с това. Говорете с шефовете си, при подходящият тон и подход много неща са сполучливи. Късмет!
- elichkaa
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|