начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

незаконни къщи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

незаконни къщи

Мнениеот pharmasist » 14 Юли 2014, 19:32

днес гледах бтв новините. Ставаше въпрос за незаконните къщи в кв. Аспарухово и един от представителите на общината каза , че няма как да бутнат незаконните къщи , защото обитателите на тези [color=#FF0000]незаконни къщи ще осъдят общината в Страсбург[/color] Вярно ли е това или общината просто хвърлят прах в очите
pharmasist
Младши потребител

Re: незаконни къщи

Мнениеот probcho » 14 Юли 2014, 20:05

На мен ми се стори....., че този.... дет каза това не е от общината....
Моето мнение е, че не е вярно... но да кажат тези с опита в СтрасТбург... :D
probcho
Активен потребител

Мнениеот pharmasist » 14 Юли 2014, 21:07

пише се Страсбург .. от бързане съм забравил най-важното ... понеже им е единствено жилище .. ми то ако е така , да взема да си бодна една къщичка на средата на морската градина във Варна
pharmasist
Младши потребител

Мнениеот todorst » 20 Юли 2014, 13:29

Забравяте,че след месец,два има избори. Трябва да си ...... за да почнеш да събаряш. Стига и една да събориш, докато трае процедурата виж, че и ти си СЪБОРЕН!
todorst
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юли 2014, 21:13

По този въпрос Страсбург въобще няма и не може да има думата. А колкото до изборите ще пропуснат да събарят преди тях, а след това новото правителство има 4 години време да се прави на спазващо закона, докато наближат следващите избори :D :D :D .
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 20 Юли 2014, 21:21

julyanvonemona написа:По този въпрос Страсбург въобще няма и не може да има думата.

http://legalworld.bg/29756.jordanova-sr ... sburg.html
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 20 Юли 2014, 22:45

Добре де, аз ако си продам панелката и побия един вигвам тамън пред главния вход на Съвета на Европа - дали ще ми дадат една гарсониерка в Страсбург? Нямам претенции, може да е в краен квартал, даже на северно изложение съм съгласен?
Да ги ... у бюрократите... Гонят циганите от Шан-з-Елизе и от парковете на Берлин, обаче ако тук някой ги пипне - съдят го. Простотии... ми да земат да си ги осиновят у Европата тия цигани бре. Да им дадат по едно общинско жилище и да си ги взимат.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юли 2014, 22:53

n_ikito написа:
julyanvonemona написа:По този въпрос Страсбург въобще няма и не може да има думата.

http://legalworld.bg/29756.jordanova-sr ... sburg.html

Не измествайте центъра на тежестта. Стразбург не се е произнесъл относно заповедта за премахване на незаконните строителства, а е поискал на незаконните строители преди това да им бъде осигурен подслон.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 21 Юли 2014, 08:04

Не защитавам бюрократите :idea: и не измествам тежеста. 'Онези' цигани не ги събориха, въпреки заповедите. За самото решение, с две думи, щом са живели 20+ години на публична собственост, не може така... :D и от там и разликата, никой няма да те остави да си 'побиеш един вигвам тамън пред главния вход на Съвета на Европа' и да живееш там дълго, ще дойдат и ще те разкарат :arrow: това трябва да правят общините, държавата ежедневно
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот probcho » 21 Юли 2014, 08:53

n_ikito написа: :arrow: това трябва да правят общините, държавата ежедневно

А като е спала 15 год.?
А като е имало политически чадър?
А като е имало ....

Дай да видим от тук нататък как ще е .... !

ПП
Изместен център - така както кой закон е определящ; така както кой ще решава изборите; така както "защо да не си живее до гората..."; така както кои са основните принципи... и т.н.
probcho
Активен потребител

Мнениеот todorst » 21 Юли 2014, 17:14

Какви ти ЦИГАНИ, бе. Не обиждай! Ние сме РОМИ. Произход ромски, разбирай от Рома, демек РИМ. И ние сме потомци на ромеите или римляните. И сме много по-отгоре от тях. Затова не ни искат в ромските държави.
todorst
Потребител

Мнениеот vdggbg » 21 Юли 2014, 18:36

Доколкото ми е известно, осъдителните присъди от страна на съда в Страсбург се базират на това, че на тези представители на вида Homo Erectus не са били предложени алтернативи за настаняване - това било в разрез с всеобщо обзелата ни хуманност... Едва ли, обаче, някой общинар се е сетил, че тези същества вървят комплект с кон и каруца (които, естествено, няма къде да бъдат разквартирувани - общината не разполага с нужните площи и съоръжения). Освен това, циганите сигурно имат юридически съветници, които им казват, че не е хубаво къщата ти да е законна - първо, няма как тогава да е на територията на природен парк с безплатни дърва за огрев (от онези, които се "берат"...), второ - ще трябва да плащаш данъци, да имаш партиди за ток и вода - все такива едни досадни подробности..., трето - ще има какво да ти вземе съдия - изпълнителят, ако те осъдят - и тям подобни, нека така да ги наречем, неудобства.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Назад към Строителство и регулация