Въпросите ми са:
1.
При неплащане повече от 2,5 години на сметка по договор за комунални, битови услуги-кои закони регламентират заплащането на тази сметка и изземването на задължението от задълженото лице?
2.
По повод въпрос 1, ме интересуват нормативните документи, регламентиращи правата на фирмите за събиране на вземания и правата на предоставилите тези комунални услуги (с които имам договор), когато искат да си получат вземането?
3.
Нормативните документи регламентиращи начините за разсрочване на плащането и сроковете за това и продължителността на която може да бъде разсрочено?
Причината е:
В деня в който в предходните седмици подадох заявление, разкриващо закононарушенията извършени и извършвани от длъжностни лица в една институция, ми се обадиха от някаква фирма, оторизирана да събира задълженията, за просрочено от мен с повече от 2,5 години, включително и заради невъзможността ми да го плащам в продължение на половин година (когато бе натрупано), неизлизането на пресцентъра на тази институция с информация за нейната позиция и фактите, както ги вижда тя (въпреки, че истината бе различна), по повод множество публикации в медиите с точни адреси и моите имена и предаването на информация от името на пресцентъра на въпросната институция, която информация противоречи на документите по преписки, а и на истинската ситуация и казаното от мен. Естествено, заради тези лъжливи публикации и незаинтересоваността за разкриване на истината от тази институция, нежеланието и за борба с омразата и дискриминацията и публикуваните мои снимки, имах множество други проблеми, включително и намирането на работа, за да заплатя сметката по договора, който съм сключил, за изразходваното от мен.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 14:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплатена 2,5 години сметка-нормативни документи за права/за
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
Неплатена 2,5 години сметка-нормативни документи за права/за
Важно съобщение в профила ми тук-излияние от днес 16.10.2013
viasat@abv.bg
неактуалния-http://www.udobno.hit.bg
и актуалните:
София 1606-до поискване
htttp://facebook.com/GeorgiKirilov1987