Здравейте,
не съм адвокат, но потърсих няколко за казус с ЧСИ и не получих категоричен отговор. Вашето мнение ще ми бъде изключително полезно, а мисля че и на други - все по- попълярни стават тези мили ЧСИ. Накратко: бях осъден преди 2,5години- изпълнителен лист- ЧСИ- стандартно. Подадох молба тогава при ЧСИ да разсроча задължението си на месечни вноски , взискателя я одобри и призна част от сумата за платена още преди да бъде издаден изпълнителния лист. Направих всички оставащи плащания според тази писмена уговорка, като дори и платих с 6 месеца по рано цялото си задължение. И от тук:
1. Подадох молба до ЧСИ-то да получа справка за актуален дълг - след 2 седмици ми казаха, че трябва да платя 36лв., платих и 5 месеца вече от плащането казват от кантората, че делото е в счетоводството...
2. 3 месеца след последното плащане с което моето задължение приключи не намираха парите в тяхната сметка - направих копие на платежното отидох до банката да го заверят и го занесох...след 10 дни намериха парите.
3. Устно от деловодителките чух(питах и ми отговориха), че не е необходимо да се подава молба за сваляне на обезпечителните мерки...
Подадох молба и за това(4 месеца след окончателното издължаване), попитах има ли такса казаха не...Счетоводството щели да изчислят (но били много ангажирани и нямало срок) какви още такси дължа след като съм платил освен главницата и разноските по делото още 4600лв и кусур на ЧСИ-то . 2 месеца след молбата ми казаха пак устно от кантората, че трябва да подам молба за ВЪНШНО ВЕЩО ЛИЦЕ, което да ''изчисли или сметне или ....'' дали съм платил коректно? Всичко е минало през сметката на ЧСИ-то? Дадох с молба сравка в таблица месец по месец, платежно по платежно как е изплатено всичко до стотинка още преди да потрябва вещо лице.
Ясно ми е от самото начало, тенденциозните постъпки, не са само към мен разбира се.
1. Има ли законов срок за сваляне на обезпечителните мерки?
2. Необходимо ли е да доказвам, че съм платил освен това, че имам всички документи за плащанията точни до безсъзнание?
3. Необходима ли е експертиза от вещо лице(при положение, че това е тяхната сметка)?
Искат да пусна молба за вещото лице, защо ЧСИ-то не я като му трябва(такса 150лв. трябва да платя, но така ще му дам повод да отлага още, не е най- големия проблем таксата).
Още много небивалици има по този случай но се опитах да бъда възможно най- кратък!
Намислил съм да напиша жалби до Камарата на ЧСИ, до Министърът на правосъдието - като контролни органи, и Прокуратурата и Съда за .....
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 27 Ное 2024, 10:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли законов срок за сваляне на обезпечителни мерки от ЧСИ
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Има ли законов срок за сваляне на обезпечителни мерки от
И любопитството каква е причината ЧСИ-та да не вдигат умишлено възбрани с месеци и години?
Имат ли полза да влачат толкова платили длъжници?
Имат ли полза да влачат толкова платили длъжници?
- group999
- Нов потребител
Играят си на офиси общо взето. Това са доста гадна система. По принцип сте безсилен, то няма оправяне. Дори аз, който съм ранга на съдия - не мога да влезна в контакт. Налага ми се да наемам биячи и слонове, за да ми отговорят. Но ми излиза скъпо, затова проявявам търпение. Имам дело от 2006 г., което е обезсилено от Градски съд, минало е Върховен съд дори.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Знам какво ме чака, но не мисля че трябва да се позволи да правят каквото си искат за съжаление прочетох закона и той е изцяло в тяхна полза!
Казаха ми от кантората едни госпожици, че било нормално да не съм доволен защото съм длъжник, а аз им казах, че когато имам ангажименти си ги спазвам, но тожа не означава да се стига до категорично измекярски практики и все пак аз съм от е.... страна!
Казаха ми от кантората едни госпожици, че било нормално да не съм доволен защото съм длъжник, а аз им казах, че когато имам ангажименти си ги спазвам, но тожа не означава да се стига до категорично измекярски практики и все пак аз съм от е.... страна!
- group999
- Нов потребител
Аз знам всеки един от ЧСИ-та в София. Когато ги направиха и дадоха старт, не беше зле, защото се беше затлачила системата с много натрупани дела и уплашени държавни изпълнители. Впоследствие естествено се изкривиха нещата до неузнаваемост. В момента това са едни частни чиновници, с бюрократични маниери. Прибягват до пара-легални методики, но в крайна сметка са подвластни на законите. Има много осъдени по граждански ред, но те имат ресурс да водят дела и не им пука. Всъщност аз не съм привърженик на прякото съдене, по-скоро търсим начини да ги отбием с иригационни методи.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Ще видим какво ще стане, но имам нужда от адвокатско мнение!
не мога да прочета всичко!
не мога да прочета всичко!
- group999
- Нов потребител
ivan_lawyer написа: Дори аз, който съм ранга на съдия - не мога да влезна в контакт.
Любопитно ми е от кога има такова чудо - адвокат с ранг на съдия
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
Жалба до министъра на правосъдието и жалба до камарата на ЧСИ.
Натрупването на жалби срещу ЧСИ до МП дава -рано или късно резултат...
МП прави проверка по всяка жалба-чрез инспектората си...
Натрупването на жалби срещу ЧСИ до МП дава -рано или късно резултат...
МП прави проверка по всяка жалба-чрез инспектората си...
- enter
- Потребител
Не виждам причина да не се вдигат мерките от ЧСИ.
С изплащане на дълга в рамките на 2-3 дни при нас вдигаме всички възбрани и мерки, стига длъжникът да си е платил за това.
С изплащане на дълга в рамките на 2-3 дни при нас вдигаме всички възбрани и мерки, стига длъжникът да си е платил за това.
- milley
- Младши потребител
Е, хайде да не преувеличаваме- за "мерките", освен за вдигане на възбрана нямате нормативно основание да искате плащане на такса за вдигане на наложени запори.
Няма нормативно определен срок за вдигане на запори и възбрани, поради което се постига извиване на ръце.... Ледът обаче е твърде тънък.
По темата, извинете, ама адвокатското ми мнение е, че трябва да си ангажирате адвокат за тази работа и при необходимост да организира своевременно бъдещите ви действия по този въпрос.. Ще се изненадате на възможността да установите, че начислени такси нямат доказателства за реалното им извършване, респективно дължимост.
Става въпрос за дължимото уважение и съдействие по чл. 29 ЗА поднесено по начин ала` Ванко .
Няма нормативно определен срок за вдигане на запори и възбрани, поради което се постига извиване на ръце.... Ледът обаче е твърде тънък.
По темата, извинете, ама адвокатското ми мнение е, че трябва да си ангажирате адвокат за тази работа и при необходимост да организира своевременно бъдещите ви действия по този въпрос.. Ще се изненадате на възможността да установите, че начислени такси нямат доказателства за реалното им извършване, респективно дължимост.
windlove написа:ivan_lawyer написа: Дори аз, който съм ранга на съдия - не мога да влезна в контакт.
Любопитно ми е от кога има такова чудо - адвокат с ранг на съдия
Става въпрос за дължимото уважение и съдействие по чл. 29 ЗА поднесено по начин ала` Ванко .
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
А има ли законов срок и какъв е той, за прекратяване на изпълнително дело по чл. 433 т. 4, от датата на изпращането на ЧСИ-то на препис от съответния отменящ акт?
- ivodam
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|