Пускам последна тема, надявам се отново да разреша проблема си чрез форума.
Имам запор на всички сметки. Съответно имам запор и на сметка по която извършвам плащане по кредит. Стори ми се странно, но не е.Искам да дам, но не ми позволяват и отново ме превръщат в некоректна. Когато отидох да внеса поредната вноска ме изненадаха че не мога да внасям вноската си, защото сметката била запорирана и всички постъпления отивали при ЧСИ наложил запора. така погледнато аз се превръщам за пореден път в некоректен платец. Сумата е смешна, по 10лв на месец. Мога да ги внасям, но не намирам вариант а ако пропусна и тази вноска заема ще стане предсрочно изискуем и отново ще ме осъдят.
А ето го и моето питане:
Може ли чрез платежно нареждане, да си преведа сумата в банката, така поне няма да съм некоректен на документи? Парите няма да отидат при тях, но може би няма да имат основание да ме съдят, знам ли..
На документ ще имам постъпления в сметката.
Варианта за споразумение с ЧСИ го отписваме, говорих с него и каза, че не го интересува и няма да освободи сметката.
Приемам и други варианти, особено при които да сме удовлетворени и банката и аз, ако има такива.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 09:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор на сметка по кредит.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запор на сметка по кредит.
Според вашето изложение излиза, че Запорът не е на ваша сметка, а на сметката на ваш кредитор/Банката/. Наложения запор е незаконосъобразен и Банката има право и може да го обжалва, но вие нямате това право. Банката не иска да приема плащания от ваша страна за да прехвърли отговорността на вас, вместо да обжалва незаконния запор. За това след като Банката отказва да приема направените от вас плащания следва да привеждате дължимите плащания най-добре с Пощенски запис като посочвате № на запорираната сметка и като ОСНОВАНИЕ за плащане на съответната сума № на Договора за кредит - задължително.
Друг е въпроса, ако това не е сметка на Кредитора/Банката/, а ваша Разплащателна сметка. При това положение, запорът се явява законосъобразен, а Банката се явява Трето лице и не може да оспорва/обжалва наложения запор, но Вие пак може да привеждате дължимите към Банката суми по кредита по горепосочения начин, като при евентуален бъдещ спор да имате доказателства за извършените плащания спрямо Банката. Какъв ще бъде изхода е трудно да се гадае.
Друг е въпроса, ако това не е сметка на Кредитора/Банката/, а ваша Разплащателна сметка. При това положение, запорът се явява законосъобразен, а Банката се явява Трето лице и не може да оспорва/обжалва наложения запор, но Вие пак може да привеждате дължимите към Банката суми по кредита по горепосочения начин, като при евентуален бъдещ спор да имате доказателства за извършените плащания спрямо Банката. Какъв ще бъде изхода е трудно да се гадае.
- neutralen
- Активен потребител
Много благодаря,
предполагам сметката е разплащателна. Те ми дават кредит, и сметка по която да връщам кредита.
Аз говорих с банката кредитор, казаха, че няма какво да направят, единствено мога да прехвърлят кредита ми на друго лице, като се досещате никой няма да се съгласи да поеме този ангажимент.
В случая ще платя двете вноски които ми се събират до момента по банков път, за да не излеза некоректна и отново осъдена. Пък да се надяваме ЧСИ да склони да махне запора.
предполагам сметката е разплащателна. Те ми дават кредит, и сметка по която да връщам кредита.
Аз говорих с банката кредитор, казаха, че няма какво да направят, единствено мога да прехвърлят кредита ми на друго лице, като се досещате никой няма да се съгласи да поеме този ангажимент.
В случая ще платя двете вноски които ми се събират до момента по банков път, за да не излеза некоректна и отново осъдена. Пък да се надяваме ЧСИ да склони да махне запора.
- ludmil71
- Младши потребител
От банката не ви ли обясниха,че може и с платежно нареждане-вносна бележка все едно и е кой плаща стига да си получи вноската по кредита.
-
Pause - Активен потребител
Обясниха ми, че банката след като получи вноската няма право да разполага с тях заради запора. Автоматично и превеждали по сметката на ЧСИ. Затова и не ми искат парите най вероятно за да ме осъдят после.
- ludmil71
- Младши потребител
Не е така ,запор може да се наложи само върху номера на банковата ви сметка открита в банката.Не и върху вносната ви бележка по вноската ви по кредита.Затова в никакъв случай не посочвайте в платежното нареждане номера на запорираната ви банковата сметка ,а основанието да е за вноска по кредит.В противен случай може да ,платите още веднъж.Разбира се това е форум,питайте направо в банката понеже на банката не и е необходимо да води дела за да осъществява стопанската си политика.Единствено ,което и е необходимо е платежоспособен и коректен длъжник.
-
Pause - Активен потребител
Точно така - става въпрос за наложен запор върху ваша Разплащателна сметка, а не за сметка на Банката, поради което Банката се явява Трето лице, по смисъла на чл.508 от ГПК с произтичащите от това задължения. Проблемът е сериозен - търсете адвокат.
- neutralen
- Активен потребител
Чета ви и недоумявам- защо аджеба обърквате жената.
Студента оправдавам, макар, че е коректно да посочи, че е неправоспособен и тезата му изхожда от студентски знания, но за втория участник, който неведнъж е претендирал неща разни - нямам извинение.
Колеги, тук не важат олимпийските правила- когато нещо не се знае- не се гадае.
Студента оправдавам, макар, че е коректно да посочи, че е неправоспособен и тезата му изхожда от студентски знания, но за втория участник, който неведнъж е претендирал неща разни - нямам извинение.
Колеги, тук не важат олимпийските правила- когато нещо не се знае- не се гадае.
- Гост.
- Старши потребител
В крайна сметка как се процедира в такъв случай или зависи коя е банката и се пита във всяка конкретно? Може би има и значение какъв кредит е отпуснат и как е описано да става плащането му?
Аз съм склонна да подкрепя тезата на Pause, но не съм сигурна дали и банките биха приели подобен аргумент.
Аз съм склонна да подкрепя тезата на Pause, но не съм сигурна дали и банките биха приели подобен аргумент.
Veritatem dies aperit
- borovinka
- Активен потребител
Така ли не разбра,чи ПОЛЬОВИНАТА ТУК във форума са ЧСИ и искат да не ти дадат съвета да ЦОЦАТ.
Сега азе как бих направил.Плащам си директно на банката отпуснала кредита и пиша основание само номерана вноската по кредита-казаха ти го, без ама никъде не упоменавам за банковата си сметка.Банката не я боли фара отдека идват пари важното е да идват, дори от трети лица.Тъй че да не ти пука! Не ти требе никав адвокат!Бъди разумен и лично си ги пращай,както споменаха горе по пощата тва е.Ако има нещо свиркай!
Сега азе как бих направил.Плащам си директно на банката отпуснала кредита и пиша основание само номерана вноската по кредита-казаха ти го, без ама никъде не упоменавам за банковата си сметка.Банката не я боли фара отдека идват пари важното е да идват, дори от трети лица.Тъй че да не ти пука! Не ти требе никав адвокат!Бъди разумен и лично си ги пращай,както споменаха горе по пощата тва е.Ако има нещо свиркай!
- djordi
- Младши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|