начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Как да изоблича този измамник?!

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Как да изоблича този измамник?!

Мнениеот plamena22 » 28 Май 2013, 22:43

devva написа:Аз, като една типична самовлюбена особа, която избива юридическите си комплекси (каквото и да означава това) в този форум, да кажа три неща:

1. Авторката на темата няколко пъти промени мнението си, явно опитвайки се сама себе си да убеди, че този човек все с нещо мами хората - то не беше липсата на фирма, липсата на офис, някаква "схема" се намеси по едно време, за да се мине през кражба на клиенти, неиздаване на касови бележки, реализиране на печалба (ето това вече е сериозно нарушение), неплащане на данъци и нааааай-накрая до лъжи относно произхода на стоките. Е, сори, ама това си е предубеденост с нюанси на злоба и завист.

2. Човекът може да купува и препродава стока и без да издава касови бележки - може клиентите му, нищо че ги посещава на място, да не му плащат в брой, примерно. Ние няма откъде да знаем.

3. Неиздаването на касови бележки, даже и да съществува такова задължение, не е "измама".


Не съм променила мнението си- всички посочени неща са факти, които смятам за наказуеми.
Така или иначе клиентите идват при мен и се оплакват от лъжите му. Просто този човек извършва неправомерни неща и затова искам да защитя и бизнеса и потребителите. Заплащането става на ръка, на място, а неиздаването на касова бележка, при положение, че се реализира печалба, смятам за нарушение на закона- това е търговия...
plamena22
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 18 Май 2013, 12:41

Re: Как да изоблича този измамник?!

Мнениеот plamena22 » 28 Май 2013, 22:55

Може би трябва да навляза в подробности:
Въпросната личност пуска обяви във вестника и така набира клиенти. Купува стъкло, монтира го на посочен от клиента адрес и получава заплащане "на ръка". Стъклото е с ниско качество и струва, да кажем, 100лв. На клиента той казва, че е първо качество и струва 200лв. Добавя си и някаква цена за монтаж.
Понякога клиентите идват при нас и мислят, че са с качествено стъкло, за което са броили маса пари. Сумата може да бъде стотици лева за различните коли. И се налага да им обясним, че това стъкло всъщност е долнопробно и евтино...
Това е. Не е въпроса в кражбата на клиенти- има достатъчно работа. Въпроса е принципен, надявам се ме разбирате. Хората са подвеждани, той няма как да декларира нещата, които извършва, и просто не е редно!..
plamena22
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 18 Май 2013, 12:41

Re: Как да изоблича този измамник?!

Мнениеот vhdimov » 28 Май 2013, 23:08

plamena22, мисля, че вече няма какво да се коментира. Напиши сигнала до НАП и до Комисията за защита на потребителите. Приложи изрезки от вестниците и ако можеш вземи координати на негови клиенти. Вярно е,че ако няма регистрирана "фирма" - ЕТ или Е/ООД той няма право да извършва търговска дейност. То ако беше така ... всеки щеше да си прави каквото си иска ...
vhdimov
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 10 Май 2006, 20:10

Re: Как да изоблича този измамник?!

Мнениеот sunrise » 29 Май 2013, 08:06

А мен ме гложди следният въпрос:Защо не се оплакват клиентите , а конкуренцията?
Жалбата до КЗП трябва да е конкретна, въз основа на сключена сделка, а не проста "Щото тоя ме дразни".
sunrise
Активен потребител
 
Мнения: 3621
Регистриран на: 04 Юни 2007, 14:34

Re: Как да изоблича този измамник?!

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Май 2013, 08:40

sunrise написа:А мен ме гложди следният въпрос:Защо не се оплакват клиентите , а конкуренцията?

Е, как защо?- нямат доказателства за сключени договори ( неформалния характер сериозно пречи), за това. Такива няма и питащата, ако и да пита.

Всъщност- до тук нито съветът за НАП е сполучлив ( щото ще удари на камък с доказване на предоставена/заплатена услуга- нарушение на данъчното законодателство), нито този за КЗП. Питащата може да мисли по ЗЗК ( поне за това се излагат данни, според мен), но и тази инициатива е с неясен край.
Останалото е за пазара като вариации на темата "най-хубавите качества на българския народ".

Хубав ден на всички.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Как да изоблича този измамник?!

Мнениеот plamena22 » 29 Май 2013, 13:51

Благодаря на всички за отговорите. Ще поумуваме точно как да постъпим и ще ви информирам, ако има развитие по случая :)
plamena22
Младши потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 18 Май 2013, 12:41

Re: Как да изоблича този измамник?!

Мнениеот borovinka » 29 Май 2013, 14:45

plamena22 написа:Благодаря на всички за отговорите. Ще поумуваме точно как да постъпим и ще ви информирам, ако има развитие по случая :)


Не виждам как можете да постъпите, така че действията ви да са едновременно законни и защитими пред закона, така че с интерес ще следя темата и с нетърпение ще очаквам да ни информирате докъде сте стигнали с будното си съзнание за спазване на реда, законността и данъчното законодателство в държавата ни.
Внимавайте само да не си навлечете проверка/ревизия от НАП, защото има опасност физ. лице, срещу което са насочени стрелите ви, също да пусне сигнал в НАП срещу вашата фирма. За каквото се сети.

Напишете поне от кой град сте, за да знаем къде има такива (пишман)майстори на автостъкла. :mrgreen: :mrgreen:
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1515
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ

Предишна

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 49 госта


cron