начало

Алтернативен поглед към въпроса за репутацията на юридическите лица и защитата от публикации с невярно съдържание Алтернативен поглед към въпроса за репутацията на юридическите лица и защитата от публикации с невярно съдържание

Как става преименуването?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.


Как става преименуването?

Мнениеот Миглена » 17 Юни 2004, 12:17

Интересува ме какви са условията,които трябва да изпълня,за да мога да сменя името си?Какви документи са нужни и изобщо как става процедурата?Благодаря за отговорите!
Миглена
 

Re: Как става преименуването?

Мнениеот magda » 17 Юни 2004, 23:17

Името може да си смените, ако е осмиващо, опозоряващо , обществено неприевливо или важни обстоятелства налагат това - например известна сте в обществото под друго име. Написвате молба до райония съд, като излагате подробно мотивите за желанието ви. Заплащате държавна такса от осем лева + банковата комисионна на банката, обслужваща съответния съд - обикновено е два лева. Прилагате: копие от разписката с платената държавна такса, копие от акта за раждане, копие от лична карта и ако разполагате с доказателства, установяващи фактите, посочени като мотиви за молбата. Молбата се разглежда при закрити врати, т.е. Вас не ви призовават. Това е правилото, естествено, ако прецени, съдът може да ви призове да се явите пред него за определени действия от Ваша страна. като казвам съдът имам предвид един районен съдия - не е страшно.
magda
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 04 Дек 2003, 15:34

Re: Как става преименуването?

Мнениеот Миглена » 18 Юни 2004, 17:02

Името ми не е осмиващо, опозоряващо , обществено неприемливо,но отдавна желая да го сменя...а сега вече като пълнолетна гражданка,имам право да го направя,надявам се.Какво трябва да съдържа молбата ми и на кого в съда трябва да я представя?Благодаря за отговора!
Миглена
 

Re: Как става преименуването?

Мнениеот никоя » 18 Юни 2004, 22:42

мило момиче, много трябва да те е страх от "един районен съдия",/ какъвто сигурна съм не си виждала/, щом не правиш разлика между открито и закрито заседание и открито заседание при закрити врата, по-добре си изяж дипломата /каквато се съмнявам че имаш/ и не заблуждавай хората.Научи и български, няма да ти навреди.
никоя
 

Re: никоя

Мнениеот Миглена » 19 Юни 2004, 12:43

Госпожо/госпожице,явно Вие сте запозната по-подробно.Бихте ли ми обяснили какво точно трябва да направя?
Миглена
 


Назад към Гражданство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 9 госта


cron