начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

приспадане на такса битови отпадъци

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


приспадане на такса битови отпадъци

Мнениеот marella » 23 Окт 2012, 15:48

Здравейте,
Преди да задам въпроса на община Варна бих искала да го задам тук.
Аз съм физическо лице, коетo съпритежава магазин във Варна, за който е платена такса битови отпадъци за 2012 г., но цяла година магазинът е затворен и не функционира, което нямаше как да го знаем към момента на плащане на таксата.
Дали има възможост платената такса да се приспадне за 2013 г.?
Предварително благодаря!
marella
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Окт 2012, 12:39

Re: приспадане на такса битови отпадъци

Мнениеот thebeast » 30 Дек 2012, 22:09

Не зная какво са Ви отговорили от Община Варна, но вероятно, че дължите таксата за 2012 година, независимо, че не сте ползвали имота (магазина), тъй като не сте подали декларация до 30 ноември 2011 г. за периода от 2012 г. в който няма да го ползвате. Магазина вероятно се намира в районите в които Община Варна е организирала извършването на услугата "сметосъбиране и сметоизвозване" и единствената възможност да не дължите таксата за 2012 г. е да декларирате до 30 ноември 2011 г., че няма да ползвате имота, но това не сте го направили тъй като не сте знаели, че ще стане така. Така че се пригответе за ново плащане през новата 2013 година. :D Нека е Весела и усмихната година! ....., а пък с боклука няма оправия!
thebeast
Потребител
 
Мнения: 489
Регистриран на: 09 Авг 2007, 11:56
Местоположение: Пловдив


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 46 госта


cron