Здравейте,
вчера ЧСИ ми запорира фирмената сметка, с която се разплащам по фирми и т.н. От Мтел са ме предали на него ( изобщо дори не съм знаел за това задължение ), следователно ЧСИ-то ми е намерил дължимо ДДС към НАП, което си правех сметката да си платя Януари месец. Та въпроса ми е, дали ако платя задължението си за Мтел на изпълнителя ще ми вдигне запора и дали има право да ми държи запорирана сметката заради това дължимо ДДС към НАП - дефактно те не са ме предали на него ?
ПС : Извинявам се, ако съм объркал раздела.
- Дата и час: 27 Ное 2024, 12:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор върху фирмени сметки
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запор върху фирмени сметки
НАП или данъчните са присъединен взискател. На практика едва ли ще вдигнат запора, защото ще се ослушват до последно. Глупаво е да няма точен отговор, но разговорите с данъчните са тривиални.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Добре, а ако се договорим с ЧСИ-то за разсрочено плащане, дали няма да ни го вдигне? Все пак в тази сметка има пари, с които се разплащам с фирмите ... и дефактно ако не ми го вдигне, фирмата фалира .
- postera
- Нов потребител
postera написа:Добре, а ако се договорим с ЧСИ-то за разсрочено плащане, дали няма да ни го вдигне? Все пак в тази сметка има пари, с които се разплащам с фирмите ... и дефактно ако не ми го вдигне, фирмата фалира .
Разбира се ,че няма.Ако ви вдигне запора , кой ще гарантира на взискателя , че няма да изтеглите парите и пак да спрете да плащате.То затова и се налага запора- да обезпечи принудителното удовлетворяване на изискуемо вземане на кредитора.
Няма ЧСИ , който да се съгласи да вдигне запора.
Просто трябва да погасите задълженията си.
- REVOLUTION
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|