начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Длъжник в чужбина

Длъжник в чужбина

Мнениеот kleines » 30 Сеп 2012, 16:35

Здравейте, имам длъжник, който е в Англия. Как мога да му намеря адреса там, евентуално да задвижа няква процедура пред тамошен съдебен изпълнител? От българското посолство мислите ли, че ще съдействат за такова нещо? Или евентуално някакъв международен договор за правна помощ, ако има подписан между БГ и Кралството?
kleines
Потребител

Re: Длъжник в чужбина

Мнениеот kleines » 30 Сеп 2012, 18:51

При положение, че имам издаден вече изпълнителен лист, ако поискам издаване на Европейско изпълнително основание, което да бъде изпълнено в чужбина, съгл. чл. 619 ГПК и Регламент (ЕО) № 805/2004, кои суми ще обхване то? Само сумите по изпълнителен лист или включително и направените разноски по изпълнителното производство? Защото има образувано изпълнително дело, по него са направени разноски и в един момент разбираме, че длъжникът е в чужбина.

Проблем ли ще бъде фактът, че не знам адреса на длъжника в чужбина?
kleines
Потребител

Re: Длъжник в чужбина

Мнениеот novpirat » 30 Сеп 2012, 20:07

Приятел, аз тук немагя дя намеря длъжник, камо ли да го накарам да плаща. Ти в чужбина ще го търсиш?!
Дано успееш- пиши ако проправиш пътека. Май ще "законодателстват" за търсене и налагане на изпълнения в рамките на европейския съюз, но.....! :D
novpirat
Младши потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство