начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

НП на НАП за закъсняло подаване на Декларация образец 1

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


НП на НАП за закъсняло подаване на Декларация образец 1

Мнениеот sophkand » 26 Сеп 2012, 14:48

Здравейте,
Самоосигуряващо се лице съм. Миналата година поради пътуване не успях да подам в срок Декларация образец 1 и я подадох заедно с декларацията за следващия месец. Осигурителните вноски обаче бяха внесени авансово и за двата месеца по-рано. Закъснението ми беше от 22 дена. Съставиха ми АУАН. По съвет тук във форума аз все пак подадох възражение въпреки липсата на правни основания, тъй като санкцията от минимум 50, максимум 500 лв. ми се струва доста несъответна на нарушението (да си си внесъл осигуровките и само заради невнесения навреме документ вече да подлежиш на такава глоба).
Три месеца по-късно ми се обадиха по телефона да отида да си получа наказателното постановление. Аз не го направих, но ето, че около година след нарушението ми изпращат писмена покана за подписване на НП в 14-дневен срок.
Какво ще последва, ако не отида да подпиша? Как стои въпросът с течащия давностен срок (тъй като намерението ми е да го изчакам)?
Благодаря предварително за съветите!
sophkand
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 22 Авг 2009, 10:45

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 49 госта


cron