Здравейте,
Налице е прекратено изпълнитено дело с влязло в сила постановление. ЧСИ обаче отказва да изпрати уведомления до банките, в които са направени запори на банкови сметки. Иска бившият вече длъжник да заплати такса съгласно тарифата. Но такса за вдигане на запор няма в тарифата и той хитро се измъква като казва, че всъщност иска такса за изпращане на документи по пощата. Въпроссът не е в сумите, а е принципен. Според мен ЧСИ няма право да изисква такива такси, а следва служебно да извърши тези действия. От друга страна неговото бездействие в случая не може да се обжалва. Така запорите си стоят. Как може да се притисне подобен ЧСИ. Пак казвам-въпросът е принципен
- Дата и час: 27 Ное 2024, 12:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЧСИ , такси при вдигане на запор
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ЧСИ , такси при вдигане на запор
ntlex написа:Налице е прекратено изпълнитено дело с влязло в сила постановление
Чл. 433, ал. 2 ГПК - без такси - при прекратено вече дело няма от кого да се събера таксата
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Да, колега, това е ясно, ЧСИ иска такси и отказва да напише уведомления до банките. В банките казват-за нас запорите са факт и не може да се оперира със сметките.
Няма процесуален ред за действие срещу ЧСИ, а той е крупен наглец.
Въпросът е как да бъде заставен да изпрати уведомления до банките?
Няма процесуален ред за действие срещу ЧСИ, а той е крупен наглец.
Въпросът е как да бъде заставен да изпрати уведомления до банките?
- ntlex
- Младши потребител
ntlex написа:От друга страна неговото бездействие в случая не може да се обжалва. Така запорите си стоят.
От това "стоене" търпите вреди- нали така? Е? какво чакате, за да заведете дело?
- Гост.
- Старши потребител
Знаете, как е с доказване на вредите в БГ, чудя се как да го подкарам, а иначе ми се ще да го "прасна" този гад..
- ntlex
- Младши потребител
Защо?- да не опитате да доказвате неимуществени вреди...
Четете си изпълнителното дело - там е отговорът на всичките ви въпроси. Налице ли е упълномощаване по чл. 18, взискателят какво е поискал, кой какво е направил- потвърдено ли е, за да може да определите към кого ще си насочите иска. След като стигнете до извод кой е вашия ответник( ако не е налице несъщинска солидарност - забравяте за ЧСИ, но си имате взискател който е надлежен ответник) - каните го с нарочна покана, дайте му срок, междувременно, ако се налага според зависи фактологията- създавайте си писмени доказателства за вредите.
Ама какви ги пиша- нормата на чл. 433, ал.2 е императивна. Поканете си ЧСИ.
Четете си изпълнителното дело - там е отговорът на всичките ви въпроси. Налице ли е упълномощаване по чл. 18, взискателят какво е поискал, кой какво е направил- потвърдено ли е, за да може да определите към кого ще си насочите иска. След като стигнете до извод кой е вашия ответник( ако не е налице несъщинска солидарност - забравяте за ЧСИ, но си имате взискател който е надлежен ответник) - каните го с нарочна покана, дайте му срок, междувременно, ако се налага според зависи фактологията- създавайте си писмени доказателства за вредите.
Ама какви ги пиша- нормата на чл. 433, ал.2 е императивна. Поканете си ЧСИ.
- Гост.
- Старши потребител
Според мен взискателят няма никакво отношение към случая. ЧСИ е постановил прекратяване на делото порадиперемиране. Взискателят повече изобщо не се интересува(даже и няма как да го намерим).Вссъщност той изобщо не се интересува от това вземане(това са подробности по цялата игра с това ИД, които нямат отношение към казуса). Проблемът е в ЧСИ. Няколко пъти му пиша да свали запорите(да уведоми банките), но той си знае - такса и такса. Знам, че не прав, но това е положението, ядосвам се, че нямам правен път да го накарам. Иначе, не е проблем да се платят тези дребни пари, но просто не искам вече в БГ всеки да си прави каквото иска и както го разбира.А и какви вреди? Сметките са празни, стях не се оперира, ясно е...Освен това-иск в София, държавни такси, време сигурно около мин. 8 месеца и т.н
- ntlex
- Младши потребител
ntlex написа:А и какви вреди? Сметките са празни, стях не се оперира, ясно е...
Изобщо не ми хрумна точно тази хипотеза.
Не знам, в този случай по-скоро пишете до МП или до съвета на камарата на ЧСИ ( не съм се ровила да видя е ли дисциплинарно нарушение описаното).
- Гост.
- Старши потребител
И аз за КЧСИ си мислех, но тя не работи ли като някакъв "профсъюз" на ЧСИ? Останал съм с това впечатление.
- ntlex
- Младши потребител
Чл.282 ал.1 от НК.
- neutralen
- Активен потребител
poli_g написа:ntlex написа:А и какви вреди? Сметките са празни, стях не се оперира, ясно е...
Изобщо не ми хрумна точно тази хипотеза.
Ами напълнете ги тези сметки Съберете малко документчета и изкарайте някой лев от цялата ситуация
Това си е възможност, която не бива да се изпуска бих казал аз А длъжникът си е "стабиУен" - ще има събираемост после ... Инвестирайте!
- inspectora
- Активен потребител
как се създават вредите ... нагледен урок! Не ползвайте у дома.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::lol: как се създават вредите ... нагледен урок! Не ползвайте у дома.
Лошото в нашата държава е, че понякога, за да се пребориш с "лошите", си принуден да си служиш с техните похвати ... Как да процедираш, когато някой, който е яхнал някаква власт, злоупотребява с нея? - Обръщаш се към компетентните органи! Да, ама не ... когато някой измисли как да връща изгубените време и нерви назад - тогава ...
Някой каза, че Камарата на ЧСИ била някакъв профсъюз, а не контролен орган, когато се налага ... За съжаление и аз съм им сърбал попарата и мога да потвърдя /а аз не съм човек, който ще се заяжда на дребно, или пък който да не осъзнава когато не е прав/ ...
Подхвърлиха се идеи и за ползване на ... НК! ... а дано, ама на дали /както се казва/ ...
И какво му остава на човек? - Арменския поп ... само ... май ... Или да се хване на същото хоро - недоказуеми и ненаказуеми закононарушения ... Изобщо не съм привърженик на такава тактика и все още вярвам в институциите и законите, но понякога определени хора си го просят ...
- inspectora
- Активен потребител
Необходими ли са му тия сметки на човека, ако не му трябват да си стоят и 100 години.
Да си отвори нови
Да си отвори нови
- p_dyan
- Потребител
е как ще си итвори нови в същата банка например?
- ntlex
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Изпълнително и обезпечително производство
|
|