- Дата и час: 02 Дек 2024, 16:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
промяна адреса на дейност на ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
промяна адреса на дейност на ООД
Бих искала да ви попитам , ако едно ООД иска да си смени адреса и да се премести от един град в сруг - например от София във Варна, трябва ли да се отпише от търг.регистър на Софийския съд и да се впише на ново в търг.регистър на Варненския или има друг начин да се избегне новата регистрация. Ако се премести дружеството във Варна това означава ли , че трябва наново да се регистрира по ДДС и БУЛСТАТ или може да си запази по някакъв начин старите партиди. Предварително ви благодаря.
- мая
Re: промяна адреса на дейност на ООД
Ако 1 регистрирано ООД се премества от София във Варна, не е необходимо да се регистрира наново, нито да се регистрира в другият град с нов Булстат и Д №.
Няма такова нещо като "отрисва" - в Т. регистър се ВПИСВАТ промените в обстоятелството на дружеството-в случая новият адрес (доколкото разбирам се касае за промяна на седалище и адрес на управление). Виж чл.14 ТЗ!
Няма такова нещо като "отрисва" - в Т. регистър се ВПИСВАТ промените в обстоятелството на дружеството-в случая новият адрес (доколкото разбирам се касае за промяна на седалище и адрес на управление). Виж чл.14 ТЗ!
- VV
Нито един ли светнат няма по въпросите за търговските дружества или може би знаещите юристи не влизат в този сайт
- мая
Хей, Мая , говориш глупости, човека е прав- виж си задължителните за вписване обстоятелства - за Булстат и по ТЗ !
- 23
Майо, задаваш въпрос, и без да си прочела отговора, правиш умозаключения....
Знаещите юристи са ТОЧНО в този сайт! За информация на НЕзнаещите...
Знаещите юристи са ТОЧНО в този сайт! За информация на НЕзнаещите...
- Лара
Ами аз Ви питам точно защото не съм юрист, а един много знаещ такъв ми обясняваше надълго и наширо , че трябва най - напред да се заличи дружеството в София и да се регистрира наново във Варна. И аз затова реших да ви попитам, защото макар и да не съм юрист това ми се видя много странно. Не съм искала да обидя никого, просто исках да ми дадете съвет , авие направо ме нападате. Извинявайте , но явно имате много некомпетентни колеги след като дават такива съвети. И така доколкото ви разбирам трябва само да се подаде молба за промяна на седалището и адреса на управление в окръжен съд Варна, а след това и до данъчното и статистиката във Варна. Ще ви помоля да ми обясните по- подробно. Благодаря
- мая
1. общото събрание взема решение за промяна седалището на дружеството
2. в окръжния съд по седалище на дружеството се подава заявление за вписване на промени в обстоятелствата
към него -протокола от общото събрание за взето решение за промяна на седалището ,квитанции за внесена ДТ иза обнародване
съдът по първоначалното седалище ще впише промяната и ще изпрати служебно фирменото дело по новото седалище ,съдът по новото ви седалище ще ви открие партида ,обнародването в ДВ се извършва от съда по първоначалната регистрация и от съда по новото седалище -чл.14 от ТЗ
това е накратко ,но следва да си наемете адвокат сама едва ли бихте се оправили
2. в окръжния съд по седалище на дружеството се подава заявление за вписване на промени в обстоятелствата
към него -протокола от общото събрание за взето решение за промяна на седалището ,квитанции за внесена ДТ иза обнародване
съдът по първоначалното седалище ще впише промяната и ще изпрати служебно фирменото дело по новото седалище ,съдът по новото ви седалище ще ви открие партида ,обнародването в ДВ се извършва от съда по първоначалната регистрация и от съда по новото седалище -чл.14 от ТЗ
това е накратко ,но следва да си наемете адвокат сама едва ли бихте се оправили
- donna2
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|