начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

изнудват ме с фалшиво пълномощно

Казуси за недвижими имоти

изнудват ме с фалшиво пълномощно

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 10:16

Бившият ми приятел,с който нямам брак ме заплашва че ще си прехвърли всичките ми имоти с фалшиво пълномощно на негово име издадено от негов познат софийски нотариус без аз да разбера.Възможно ли е това? Знам,че вече се е сдобил по този начин с чужд автомобил,но за недвижими имоти...Адвокатите с които говорих ми казаха,че такива измами ставали, но да знаеш предварително и да не можеш нищо да направиш...има данните от личната ми карта и образци от почерка ми и подписа ми,живяли сме 2 години заедно.При нотариусите които са изповядали сделките с имотите съм дала предупредителни писма,но те ми казаха,че нямали особена стойност като доказателство и да не разчитам на това.Има ли някой начетен човек да ми каже какво да правя,мога ли да се предпазя....
mirela505
Младши потребител

Re: изнудват ме с фалшиво пълномощно

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 10:34

аз вече съм ходила при двама адвокати за консултация и те вдигат ръце, а нотариусите ми казаха,че трябва да си търся правата по съдебен ред.Не ми трябват глупави решения-прехвърли имотите си на друг,отиди в полицията и избягай в чужбина.Ако има някакво решение естествено не го искам за без пари,готова съм да дойда да говоря на място
mirela505
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 11 Окт 2008, 10:49

А виждали ли сте това пълномощно? Ако да- то тогава нещата много лесно се решават. Или, поне да знаете кой е познатия нотариус, дето върши такива услуги?
zzzzz
Потребител

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 11:11

Знам,че това е софийски нотариус,който срещу 5000лв.изготвя фалшиво пълномощно за разпореждане с автомобил,има такова издадено, познавам потърпевшата,но не знам кой е нотариуса.За каква сума ще направи пълномощно за прехвърляне на права върху недвижим имот не знам, по-важното е че това е напълно реално и е много страшно да няма начин да се защитиш
mirela505
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 11 Окт 2008, 11:37

Ще помисля и ще ви отговоря, трябва да има начин. Местонахождението на имота къде е? Също така, казахте че ви изнудва- за какво и по какъв начин го прави?
zzzzz
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Окт 2008, 13:05

Стига! Начин има!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ssvetlana » 11 Окт 2008, 14:37

Смятам, че може да защитите имота си, като учредите ипотека в полза на ваш близък. Никой няма да тръгне да продава чужд имот, който е ипотекиран.
ssvetlana
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Окт 2008, 14:45

МДА...... ипотека, дългосрочен наем, разпоредителна сделка- не това Е начина.
И питащата не иска вещни гимнастики... :lol:

п.п. само аз ли прочитам онова, което прозира...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот zzzzz » 11 Окт 2008, 16:26

С риск да ми се изсмеете предлагам един от възможните варианти, които не почиват, обаче, на някакво правно основание. Предлагам собственичката на имота/ите да отправи писмено изявление пред всички нотариуси към съответния РС по местонахождението на имота, че разпоредителна сделка с имота ще извършва лично. Всякакви пълномощни, представени от лица след датата на изявлението да се считат за оттеглени.
Мислех си и с нотариална покана пред нотариус въпросният "пълномощник" да бъде известен, че собственичката не желае той да извършва каквито и да било действия от нейно име и за нейна сметка, но това пък съвсем няма как да стане.
zzzzz
Потребител

Мнениеот zzzzz » 11 Окт 2008, 17:00

Колега, ако сте такъв, защо просто не примете, че това е чисто теоретичен казус, обсъждан между колеги, един от многото. Не е задължително непременно да става въпрос за безплатна консултация. А и тази консултация, така или иначе, не може да се приложи от питащата без адвокат. Едва ли изказания съвет може да се материализира без помощ от адвокат.
zzzzz
Потребител

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 21:11

Благодаря за всички мнения,готова съм да направя всякакви гимнастики за да запазя имотите си,те са в района на Несебър и Бургас.До двамата нотариуси в Несебър съм подала писмени изявления,че сделките с тези имоти ще извършвам лично,но те просто ги сложиха в чекмеджетата и ми обясниха,че няма нито гаранция че ще ме запомнят, нито ако дойде някой с пълномощно ще се осъмнят, че тези писма нямали никаква доказателствена стойност и дори не ги архивират-не ми дадоха дори входящ номер,нямало как да ги входират.
mirela505
Младши потребител

Мнениеот mirela505 » 11 Окт 2008, 21:22

Това с нотариалната покана е добра идея,но тя ще важи само спрямо него,тогава пълномощното може да бъде издадено на името на друг и аз пак оставам с празни ръце,мислех си да напиша в прокуратурата за заплахите и да го извикат да го предупредят с протокол,но пак ще направи пълномощното на името на друг.Колкото до въпроса с какво ме изнудва-наранена му е мъжката гордост и иска да се върна при него,навярно ви звучи детинско, но човек прави най-големите глупости,когато е влюбен.
mirela505
Младши потребител

Мнениеот drill » 11 Окт 2008, 22:35

Прехвърли имотите на майка си! Или на баща си!
Дори не целите, а части от тях. Така ще са нужни два подписа за прехвърлянето на трети човек!
drill
Младши потребител

Мнениеот mirela505 » 12 Окт 2008, 09:17

Това което ми предлагаш да прехвърля част от имота на майка ми е много тарикатско и макар,че ще ми коства много време по изкарване на кадастрални скици, данъчни оценки и др. ако не намеря друго решение, ще го направя.Не че пак не е възможно да си направи пълномощно за двете, но е много по-трудно и рисковано.Ужасно много ти благодаря,Drill
mirela505
Младши потребител

Мнениеот zzzzz » 12 Окт 2008, 12:36

Е да, чрез прехвърлянето на имотите почти няма риск да реализират престъпните си идеи. По-скоро са такива, отколкото емоционални. Още повече, че е придобил автомобил по същия начин от друга жена. И в нея ли е бил влюбен?
zzzzz
Потребител

Мнениеот mirela505 » 12 Окт 2008, 18:55

Да, права сте че това са престъпни намерения, които само чакат повод за реализация.Но е вярно също че когато човек е изоставен и в пристъп на отчаяние може да извърши страшни неща-дори убийство,колко такива има от ревност.Искаше ми се да има по-лесен начин за предпазване,но ...все пак имам решение и това е супер.
mirela505
Младши потребител

Мнениеот helene » 12 Окт 2008, 19:40

Мога да добавя само, че е добре да се уведомят данъчните служби по местонахождението на имотите да не издават данъчни оценки. Без данъчна оценка сделка не може да има.
helene
Потребител

Мнениеот zzzzz » 12 Окт 2008, 19:52

Това е най-удачния вариант+кадастъра, ако не ви се правят вещните гимнастики!
zzzzz
Потребител

Мнениеот mirela505 » 12 Окт 2008, 22:32

Данъчната служба по местонахождение на имота може ли да откаже да даде данъчна оценка на лице с пълномощно, дори аз лично да отида и да ги помоля,те на какво правно основание ще откажат да издадат данъчна оценка на лице с нужните документи?А и в кадастъра да подам молба за това, мислите ли че някой ще ми обърне внимание.Струва ми се прекалено лесно за да е истина...но пък си струва да опитам.
mirela505
Младши потребител

Мнениеот mirela505 » 13 Окт 2008, 14:23

Днес ходих в данъчното и говорих с началника на данъчната служба и той ми каза, че само с решение от съда може да се иска издаване на данъчна оценка лично,отиваш в съда, подаваш молба и с решението се връщаш в данъчното, но и с това решение всеки който има познат в данъчното може да го заобиколи и да издаде оценка на имота, с две думи ми каза,че няма защита от тяхна страна.Говорих и с една адвокатка и според нея ако загубя имотите после мога да си ги търся по съдебен ред.Било ходене по мъките, особено ако имота е продаден на трето лице, иск и срещу него...отчаяна съм,няма ли начин????
mirela505
Младши потребител

Следваща

Назад към Имотни казуси