начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот jegosan » 22 Юли 2008, 09:22

за устния изпит иде реч, а и кога ще се проведе, ако някой има инфо
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Re: ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Мнениеот Bai_Ganjo » 22 Юли 2008, 09:39

[quote="sunrise"][quote="kolejka"]4естито на успелите в конкурса! Пожелавам им след като се "влеят" в гилдията на НК да засен4ат с професионализъм и "4ове6ко" отношение към клиентите действащите нотариуси. От два дни 4ета мненията ви за казуса и начина на провеждане на конкурса и съм учудена за кой ли път от негативизма и безпардонността на 90 % от у4астващите. Много грозно впе4атление ми правят изказванията на Донна, 4ест у4астник в този форум. С някакво чувство на превъзходство се държи сяка6 форума е нейн и сяка6 някой й е виноен, 4е ве4е два пъти се проваля на конкурса! Надявам се пове4ето у4астници да се съгласят с мен, 4е не е възможно абсолютно всички около 110 кандидата, издържали писмения изпит, да са си платили. Двама помощник нотариуси от Пловдив, които познавам, са издържали, а не предния конкурс не успяха. Единият от тях е син на нотариус. Бащата ако е имал възможност за въздействие - би го сторил и тогава, не мислите ли? Шефката на Службата по Вписания в София - Тенева, която е издала три книги, касаещи нотариалната материя, едва е преминала бариерата над 4. Друг съдия по вписванията в София - Стойкова е скъсана. Зам. шефката на Службата по Вписвания в Пловдив - Кръшкова е скъсана също. Питам аз ако вси4ко бе нагласено, нима гореизброените, които са в системата по някакъв или друг на4ин, нямаше да намерят на4ин да се "оправят"? 4естото на класиралата се с nick "KALINAMALINA". Не ми е известно при кой нотариус е помощник нотариус, но сигурна съм 4е последния не би й помогнал в конкурса най - малкото защото би се ли6ил от 4аст от персонала си, и то явно "компетентна и трудно заменима" ...
Ами то и аз това се питам де... Как на позицията на която са тези хора могат да имат такива оценки? Как са издържали тогава конкурсите за местата ,които заемат сега? Няма как да си съдия по вписванията и да имаш две или три на изпита за нотариуси? Ете тоя диалектически въпрос другари не моа го угадя нещо :wink:
Коя от двете комисии , които са ги изпитвали са били неграмотни-тази за съдия по вписванията или за нотариуси.[/quote]
Системата на изпита е различна: за нотариуси - казус - общо взето разтегливо понятие и без точни и конкретни отговори, а за съдии по вписвания - тест - ясно и точно ! :twisted:
Bai_Ganjo
Потребител

ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Мнениеот dream_t » 22 Юли 2008, 10:13

Otnosno y4astieto na sadiq Teneva -kolegi samo sledete kak 6te izhvar4i napred na ystniq,tazi ocenka e prosto za zabluda ,za6to trqbva da bie na o4i o6te sega. :?:
dream_t
Младши потребител

Мнениеот dream_t » 22 Юли 2008, 10:14

:!:
dream_t
Младши потребител

Мнениеот Latinici » 22 Юли 2008, 10:17

==
Последна промяна Latinici на 02 Сеп 2008, 17:02, променена общо 1 път
Latinici
Младши потребител

Мнениеот an777 » 22 Юли 2008, 10:22

Забавен цитат от стр. на МП: "Днес, 18 юли. 2008 г., в 23.10 часа, конкурсната комисия приключи идентификацията на писмените работи. "

Ами то за идентификация иде реч, не за проверка на знания :lol:

На предния конкурс се явих на майтап, не бях работила две години, гледах дете в отпуск по майчинство и отидох със знанията си от държавните изпити и най-новите издания на Сиби, по моя преценка се изложих много, но оценката ми беше 3.80 !
От три години работата ми е основно нотариална и тъй като имах един несполучлив опит, бях подготвена за казус, развит по нормативната база от началото на 20 век. Странното е , че на този конкурс работата ми е оценена на 2.80, точно толкова има и моя приятелка -наказателен адвокат , която на свой ред се яви на майтап и без никакви знания и очаквания. Странното е, че тя и приятеля и седяха на изпита един до друг и писаха абсолютно идентични отговори на въпросите, а той има 2.00.
Това ме кара да недоумявам какви точно са критериите на проверяващите писмените работи , освен най-показателния критерий , който е ясен от горния цитат.
an777
Младши потребител

Мнениеот jegosan » 22 Юли 2008, 10:24

няма да ги публикуват, това трябва да ви е пределно ясно а и няма как да ги задължите да ги публикуват,
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

конкурс за нотариуси

Мнениеот nemozetaka1234 » 22 Юли 2008, 10:31

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ

ИСКАМ ДА ВИ УВЕДОМЯ ЧЕ ОТ МП НЕ НИ ДАВАТ ДА ПОГЛЕДНЕМ РАБОТИТЕ СИ .
ВЧЕРА ЛИЧНО МЕ ВЪРНАХА КАТО МИ КАЗАХА ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОДАМ МОЛБА И ТЕЛ , СЛЕД КОЕТО ЩЕ МЕ УВЕДОМЯТ ЗА ДЕНЯ И ЧАСА В КОЙТО ЩЕ МОГА ДА СИ ВИДЯ РАБОТА
ПИТАМ СЕ- КАКВО СТАНА С ПРОЗРАЧНОСТТА
ЗАЩО МП ИСКА ДА ЗНАЕ КОИ КАНДИДАТИ ЩЕ ПРЕГЛЕЖДАТ РАБОТИ ТЕ СИ
ЯВНО АКО НЕ СА ГИ ПРЕГЛЕДАЛИ ДА ГИ ПРЕГЛЕДАТ ПРЕДИ НИЕ ДА ГИ ВИДИМ , АКО НЯМА МОТИВИ ДА ГИ НАПИШАТ , АКО НЕ СА ПОДПИСАНИ ДА ГИ ПОДПИШАТ И ОЩЕ МН МН НЕЩА
nemozetaka1234
Нов потребител

Мнениеот dream_t » 22 Юли 2008, 10:31

И аз мисля ,че няма да ги публикуват ,въобще не мисля ,че някой го интересува какво искат "участниците" в конкурса.
dream_t
Младши потребител

КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Мнениеот nemozetaka1234 » 22 Юли 2008, 10:38

СПОРЕД МЕН Е РЕДНО ДА СЕ ОБЯВИ СРОК ОТ 10-20 ДНИ В КОЙТО ВСЕКИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С ПРОВЕРЕНАТА СИ ВЕЧЕ РАБОТА
А НЕ ДА СЕ ЗНАЕ КОЙ КАНДИДАТ КОГА ЩЕ ОТИДЕ И ТЕ ДА ГО ЧАКАТ
ЕКСПЕРТ ОТ МП МИ КАЗА ЧЕ НЕ БИЛИ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА НИ ДАВАТ РОБОТИТЕ

ПОДКРЕПЯМ ИНИЦИАТИВАТА НА ДОННА И ДР КОЛЕГИ ЗА ПРОТЕСТИ

МОЛЯ КОЛЕГИ ОТ СОФИЯ И ДР ГРАДОВЕ КОИТО СА ОПИТАЛИ ДА ВИДЯТ РАБОТИТЕ СИ ДА СПОДЕЛЯТ ОПИТ

УЖАСА ОТ СИТУАЦИЯТА Е ПЪЛЕН
nemozetaka1234
Нов потребител

Мнениеот Latinici » 22 Юли 2008, 11:02

==
Последна промяна Latinici на 02 Сеп 2008, 17:03, променена общо 1 път
Latinici
Младши потребител

Мнениеот alissa » 22 Юли 2008, 11:21

в комисията участват хора, които имат личен финансов интерес, местата да останат празни,

Това е абсолютно вярно!
Както и голяма част от написаното от други колеги днес.
И аз се чувствам неудовлетворена и прецакана, но да речем такива са ми били възможностите.
Считам, че е редно да се публикуват верните отговори, според комисията и чак тогава да си проверяваме работите. Поне да си узнаем грешките. Абсолютно сигурна съм, че съм отговорила вярно, на осем от 10 въпроса. Не ми стигна времето да развия тезите си, но за три часа, няма как да стане, освен ако не зная отговорите предварително. Интересно ми е за колегите изкарали отличен - те да не би да са свръхчовеци? :twisted:
alissa
Потребител

Мнениеот chima » 22 Юли 2008, 11:25

Не се надявайте, че ще разберете как са ви оценили като си прегледате работите. Аз се явих на миналия конкурс и понеже според мен не се представих добре, ми беше много интересно да си погледна работата и да видя на кои въпроси съм отговорила правилно и на кои не, тъй като отговори не бяха публикувани. Но не си личеше някой да е отварял работата ми - нямаше никаква отметка вътре - никаква запетайка, точка, чавка , нищо! Освен това не изглеждаше че е четена от трима човека. Така че изводите си ги правете сами. Дано този път да е различно. Честито на спечелилите!
chima
Потребител

Мнениеот rosi_ros » 22 Юли 2008, 11:28

Здравейте колеги, аз също съм изненадана от резултата си от писмената работа , но в добра насока.Не се хваля , но съм получила оценка над много добър, а нямам нито познати в комисията, нито политически поддръжници, нито финансови средства, които да споделям с други.Вчера във в. "24 часа" има статия с Председателя на Нот.камара, според който изпитните работи са оценявани комплексно- структура, изказ, умение да се защитава тези и т.н., като целта от цялата работа е допуснатите грешки да не водят до незаконосъобразни актове.Мога да ви споделя моята позиция- на мен лично ми помогнаха : много четене в това число и на съд.пректика, нотариалната ми работа като адвокат и юрисконсулт, процесуалния ми опит по граждански дела, опит в явяването на конкурси, както и луд късмет.
Към колегите, които ще се явават на устен препоръчвам наблягане на теорията и запознаване с авторските мнения на членовете на комисията, особено на теоритиците, а по отношение възможните въпроси на практиците, смятам, че дори и да не отговорите правилно, няма да бъде фатално.Горе-долу изискванията ще бъдат като към държавен изпит, но малко по- смекчено.

Желая на всички успех
rosi_ros
Младши потребител

Re: ОБЯВЕН Е КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ

Мнениеот rayan » 22 Юли 2008, 11:29

Ами то и аз това се питам де... Как на позицията на която са тези хора могат да имат такива оценки? Как са издържали тогава конкурсите за местата ,които заемат сега? Няма как да си съдия по вписванията и да имаш две или три на изпита за нотариуси? Ете тоя диалектически въпрос другари не моа го угадя нещо :wink:
Коя от двете комисии , които са ги изпитвали са били неграмотни-тази за съдия по вписванията или за нотариуси.[/quote]
Системата на изпита е различна: за нотариуси - казус - общо взето разтегливо понятие и без точни и конкретни отговори, а за съдии по вписвания - тест - ясно и точно ! :twisted:[/quote]

Ами и аз се питам как многото съдии по вписванията, могат да седят на същото място - на службата си. Ами нали по закона те проверяват дейността и действията на нотариуса, а излиза че те знаят по малко.
Срамно е това положение за България!?, по мое мнение. Ами нека подадат молба и напуснат местата които заемат и да не изяждат народната пара /хазна/.
rayan
Младши потребител

Re: конкурс за нотариуси

Мнениеот Vazen » 22 Юли 2008, 11:57

nemozetaka1234 написа:УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ

ПИТАМ СЕ- КАКВО СТАНА С ПРОЗРАЧНОСТТА
ЗАЩО МП ИСКА ДА ЗНАЕ КОИ КАНДИДАТИ ЩЕ ПРЕГЛЕЖДАТ РАБОТИ ТЕ СИ
ЯВНО АКО НЕ СА ГИ ПРЕГЛЕДАЛИ ДА ГИ ПРЕГЛЕДАТ ПРЕДИ НИЕ ДА ГИ ВИДИМ , АКО НЯМА МОТИВИ ДА ГИ НАПИШАТ , АКО НЕ СА ПОДПИСАНИ ДА ГИ ПОДПИШАТ И ОЩЕ МН МН НЕЩА

Е тя каква стана, г-жа министърката говори разни неща и ни убеждава в чиста и свята република, ние писахме като последните гарджета под камерите, щото така ще се възпрепятства това и онова от страна на недобронамерени помагачи, - В ИМЕТО НА ЧЕСТНИТЕ ПРАВИЛА И ПРОЗРАЧНОСТТА, ДОВЕДОХА И ЧУЖДОЗЕМСКИ СВИДЕТЕЛ НА ТАЗИ СЦЕНКА, включиха се и разни други заглушителни техники, ми то МО, МВР и НССл пасти да ядат в тая посока.
И какво стана накрая, ми то се знаело отначало какъв ще е почелившия състав, поне да бяха пуснали 10-тина бройки за простолюдието ..ей така за разкош :roll:
Vazen
Младши потребител

Мнениеот Vazen » 22 Юли 2008, 12:02

Ехааа, май назрява голям скандал, ама няма ли журналисти да разнищят тази доста интересна случка...хайде да се включат и пишештите братя :lol:
Vazen
Младши потребител

Мнениеот lubimmec13 » 22 Юли 2008, 13:53

Има и от простолюдието , аз съм една от тях , явявам се за 3 - ти път.Първият ми писаха 3,80 , знам и кой ме уреди така , вторият път 2,80 и пак знам на кого го дължа персонално, а този път изкарах.Познавам още трима колеги , които са като мен , писна ни да се явяваме на тоя изпит и не можем да повярваме ,че сме минали бариерата .Никой от нас не е дал и не би дал пари , ако бяхме дали навреме , нямаше да трупаме кандидатски стаж от 1999 година и досега и един отменен конкурс през 2001г. от 13 август като дойде царя.
Стига сте обиждали всички наред , защото като ме скъсаха първия път имах оценки 5,5,3,3,3 - та общо 19 и 3,80 . Тогава ходих да си видя работата и протокола с оценките беше приложен и то на всички участващи в изпита . И жалби писахме и се оказа ,че са недопустими , още си пазя решението и да ви кажа какъв е абсурда , написано е от един съдия , който също е скъсан на този изпит.
Така че сега няма да се чувстаме виновни , че след толкова усилия сме взели този път проклетия писмен изпит.Ако мислите че сме хора без опит и работа , лъжете се и четиримата сме адвокати от различни съдебни райони с над 20 годишен стаж. Просто това е изпит , не може всички да изкарат , както и не може тука в този форум да се сегрегираме по този признак , защото наистина е адски гадно да те късат и да ти заявяват брутално в очите , че не си за там. Да ви кажа че аз лично за себе си се явявах на инат , а пък що се отнася до връзкарите , такива винаги е имало и ще има. В адвокатурата какво е държат един елементарен тест и пристигат и няма за тях невъзможни неща , всичко могат и всичко знаят , врат се по кабинетите на съдиите и прокурорите и висят по цял ден в коридорите на съда , обсебили са служебната защита - халал да им е , въобще за какво говорим .Не забравяйте обаче ,че никой от нас не е светец преди да хвърляте камъни по другите и да се разменят тези махленски обиди . Права е една колежка мисля , която каза че е било и въпрос на късмет.
lubimmec13
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 22 Юли 2008, 14:15

lubimmec13 написа: И жалби писахме и се оказа ,че са недопустими , още си пазя решението и да ви кажа какъв е абсурда , написано е от един съдия , който също е скъсан на този изпит.
.

Що не ни пейстнеш решението?
razli4na
Активен потребител

Мнениеот kalinamalina » 22 Юли 2008, 14:25

относно устния изпит разказаха, че минава основно под формата на въпроси свързани с пряката нотариална работа-какви регистри има в кантората, какви действия се извършват от нотариуса при различните нот производства-дали е така само или при хората с които говорих не знам
kalinamalina
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити