начало

Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев Прокуратурата прати на съд актьора Димо Алексиев

Как да разбера кои са ми съседите?

Казуси за недвижими имоти

Как да разбера кои са ми съседите?

Мнениеот paysan » 14 Май 2008, 10:53

Чрез делба на наследствени имоти получих парцел. В скицата, която бе приложена към договора за делба, имаше номерата на съседните парцели, но не и кои са собствениците им. Тъй като съседните парцели са незастроени, а по-далечните са едни необитаеми къщи и няма от кого да узная кои са ми съседи. В техническата служба на общината казаха, че не могат да ми дадат такава информация, но не уточниха заради защитата на личните данни или просто не разполагат с нея. С службата по вписванията пък имат информация дадено лице какви имоти е придибило.
Та въпросът е: къде се съхраняват имената на собстениците на недвижими имоти и публична ли е тази информация?
paysan
Нов потребител

Мнениеот palimsest » 14 Май 2008, 12:04

Аз мисля ,че на самата скица ,служителите в съответната Общинска администрация , могат да опишат съответните собственици(ваши съседи),чиито УПИ-та са съседни на вашето .

Аз ,например , преди няколко дни заявих такава скица и в самото заявление поисках да се опишат подробно съседити на УПИ-то и те бяха идентифицирани по УПИ-та и три имена ,което ми свърши работа при нотариалното производство .
Аватар
palimsest
Активен потребител

Засяга ме,

Мнениеот paysan » 14 Май 2008, 12:48

защото искам да направя ограда и мисля,че е справдливо да си поделим разноските.
paysan
Нов потребител

Re: Засяга ме,

Мнениеот ivankavrakov » 14 Май 2008, 13:14

paysan написа:защото искам да направя ограда и мисля,че е справдливо да си поделим разноските.

Ще си поделите разходите, ако оградата се строи на границата, т.е. ако е разположена едновремено в двата имота.
В случая интереса от опазване на имота си е единствено ваш. Поставете я сам, без да влизате в чуждия имот.
ivankavrakov
Потребител

Ами точно

Мнениеот paysan » 16 Май 2008, 13:55

за това искам да разбера кои са. Може пък да се съгласят да бъде на границата. Не съм си представял, че тази информация е толкова дълбоко скрита.
paysan
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 16 Май 2008, 17:47

Ако не става по друг начин ... пробвайте по следния:
1.проследявате по документи за собственост по "Вашата" линия докато откриете описание на имота Ви с посочени съседи ...
2.после проследявате съответните съседи до последния приобретател ...

И все пак зависи точно за какво става въпрос ... (но и това е начин ;) )
inspectora
Активен потребител

Мнениеот d_d » 16 Май 2008, 17:57

От разписния списък към плана. Намира се в общината.
След придобиването на имотите, съседите би следвало да съобщят това в общината, за да бъде отразено в списъка. Дано да са го направили за да имате актуални данни.
d_d
Потребител

Мнениеот antoniagarcheva » 22 Май 2008, 10:54

В Удостоверенията за описание и идентичност от ТСУ пише съседите
antoniagarcheva
Нов потребител

Назад към Имотни казуси