начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Етажна собственост

Казуси за недвижими имоти

Етажна собственост

Мнениеот cetso » 27 Ное 2007, 11:29

...........................................................................................................................................
Последна промяна cetso на 23 Юли 2011, 18:49, променена общо 1 път
cetso
Нов потребител

Мнениеот may_baych2002 » 27 Ное 2007, 11:54

Здравейте,
едно от изискванията при продажба на имот е да се предостави скица за имота, издадена от съответната община. Тя е част от необходимите документи при прехвърляне на имот.
Във вашия случай, при наличие на разделителен протокол, за да стане видно, какъв е предмета на сделката трябва да се направи архитектурно заснемане на етажа ви, от правоспособен специалист-архитект. Според мен това не е необходимо, тъй като в разделителният протокол са определени дяловете на собствениците.
Брат Ви и маика Ви ще Ви продадат наследствените си дялове и по този начин ще станете пълноправен собственик на етажа, при запазване на съсобствеността върху земята и общите части от сградата.
Има нещо,което или неправилно Ви е обяснено, или погрешно е разбрано.
Поискайте от общината да ви издаде скица с кадастралните данни на имота и това е достатъчно във вашия случай.
may_baych2002
Потребител

Мнениеот cetso » 27 Ное 2007, 12:06

..........................................................................................................................................
Последна промяна cetso на 23 Юли 2011, 18:48, променена общо 1 път
cetso
Нов потребител

Мнениеот may_baych2002 » 27 Ное 2007, 15:16

Според мен, не се налага да се прави архитектурно заснемане на етажа. Такава необходимост възниква при съдебна делба на имот, за да се докаже, че е възможна реална делба на имота, за да може реално да се ползва от поне двама съсобственици. При Вас няма делба, а продажба, при която собсвеник става едно лице и при това положение не са необходими доказателства. друго би било, ако си иска с продажбата и промяна на предназначение на имота. Тогава трябва да се направи проект, но при вас доколкото разбирам, ще извършвате продажба. Вашите майка и брат биха могли да Ви направят и дарение, което е свързано с много по-ниски такси, но дарение се разваля, затова по-добре продажба, отколкото по-късно големи неприятности.
may_baych2002
Потребител

Мнениеот cetso » 27 Ное 2007, 16:31

...........................................................................................................................................
Последна промяна cetso на 23 Юли 2011, 18:47, променена общо 1 път
cetso
Нов потребител

Мнениеот may_baych2002 » 28 Ное 2007, 18:00

За да не измъчвате себе си и колегите във форума, потърсете адвокат,или идете направо при нотариуса и те ще Ви кажат от какво точно ще зависи прехвърлянето но собствеността и какви документи ще са необходими.
may_baych2002
Потребител

Мнениеот iwanow » 28 Ное 2007, 21:55

С наличните документи при един нотариус после при втори и... Този който ти иска най-малко документи е твоя нотариус.
iwanow
Потребител

Трябва ли да плащам за услуги, който не ползвам?

Мнениеот ot_men » 02 Дек 2007, 12:17

Здравейте.
Сблъсках се със следния казус и съм в неведение. Задължен ли съм да плащам режиини разноски /осветление, портиер, поддръжка асансьр и т.н./ гласувани от общото събрание на входа в случай, че апартамента все още не се използва от никого и за момента е негоден да се живее в него.
Чрез бърз прочит на Закона за етажната собственост и Правилника за реда, управлението и надзора в същата установих, че има двусмислие.
Благодаря Ви.
ot_men
Младши потребител

Мнениеот ot_men » 02 Дек 2007, 13:48

Съжалявам за вмешателството в чуждата тема и се извинявам. Не пиша често по форуми и съм се объркал. Ако все пак можете да ми помогнете със съвет по моя въпрос напарвете го.
Наистина отворих отделна тема по въпроса, но чак като видях , че това е възможно. :oops:
ot_men
Младши потребител

Мнениеот kinshasa » 03 Дек 2007, 13:05

ot_men написа:Съжалявам за вмешателството в чуждата тема и се извинявам. Не пиша често по форуми и съм се объркал. Ако все пак можете да ми помогнете със съвет по моя въпрос напарвете го.
Наистина отворих отделна тема по въпроса, но чак като видях , че това е възможно. :oops:

Не му обръщайте внимание при него е по рождение. Просто му е по-лесно да е груб. Малко са културните хора като maibah 2002, които са в час и могат да дадат добри съвети. Но май е най - добре да се посъветвате с нотариус, струва ми се, че само ви мотаят.
kinshasa
Потребител

Назад към Имотни казуси