начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

как да поделим наследството приживе

Казуси за недвижими имоти

как да поделим наследството приживе

Мнениеот vermar » 15 Ное 2007, 13:21

Здравейте,

вярвам, че ще можете да ми помогнете по следния казус:

Баща ми притежава два апартамента, различни по квадратура. Бихме искали да разделим апартаментите, като аз взема по-малкия от двата и декларирам ( по някакъв начин), че няма да имам претенции към другия, който ще остане за брат ми. В по-големият ще останат да живеят брат ми и родителите ни, а аз ще получа веднага по-малкия. Делбата е на основания, че аз получавам по-малкия, но веднага, а брат ми по-големия, но ще трябва да го дели с родителите ни.

Как да ги разделим приживе за да е сигурен баща ми, че и двамата ще сме осигурени. :roll:
Надявам се, че го обясних ясно и очаквам вашите отговори и коментари.
Благодаря. :)
vermar
Нов потребител

Мнениеот wit » 15 Ное 2007, 13:31

Грубичко е това - наследството приживе, но... Просто да ви прехвърли имотите.
wit
Младши потребител

Мнениеот Julyan » 15 Ное 2007, 14:40

Също така и освен "приживната делба" историята на криминологията и криминалистиката познава и сприятеляване със съдбата за ускоряване момента на самото откриване на наследство. За повече подробности- към кварталната врачка и други специалисти по направления.
Бр-р-р-р, страшничко звучи заглавието, наистина.
Julyan
Потребител

Мнениеот bebitor » 15 Ное 2007, 16:42

Няма нищо страшно, нито пък неморално! Делба- дарение и делба- завещание! Справка- лекциите по Насл. П. А за питащият- идете при адвокат, който да Ви изготви документите.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот vermar » 15 Ное 2007, 16:43

Страшничко звучи, така е! Но това е живота, понякога е страшничък и груб. :shock: Свидетел съм на не една делба, която е разделила братя, сестри, съпрузи. Смятам, че делбата приживе е нещо съвсем нормално и урежда тези малко страшнички и грубички неща.
vermar
Нов потребител

Мнениеот may_baych2002 » 15 Ное 2007, 17:18

Има много форми на разпореждане с недвижимо имущество.
Ако сте добри деца, обаче, трябва да защитите сигурността на родителите си и брат Ви да им предостави пожизнено ползване, за големия апартамент. В противен случай, един ден любимата съпруга на брат Ви може да ги изхвърли, а и съпругът Ви може да се окаже не дотам стока и да не иска да ги приеме в малкия апартамент, защото ще му се вижда много малък и ще каже, че ако Ви бяха определили големия навремето да ги приеме, ама сега.......
Отивайте при адвоката, без който не можете и помислете за спокойните старини на родителите си.
may_baych2002
Потребител

Назад към Имотни казуси