начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

МОЖЕ ЛИ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ?

Казуси за недвижими имоти

МОЖЕ ЛИ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ?

Мнениеот sss111 » 25 Окт 2007, 23:33

ИСКАМ ДА КУПЯ ИМОТ - ТОВА СА СТАИ В КЪЩА ЗА ГОСТИ, САМОСТОЯТЕЛНО ОБОСОБЕНА Е ВСЯКА СЪС САНИТАРЕН ВЪЗЕЛ, НО НЕ СА САМОСТОЯТЕЛЕН АПАРТАМЕНТ ИЛИ СТУДИО, А СТАИ. АКО РЕША ПО-КЪСНО ДА ГИ ПРОДАМ, ЗАВИСИМА ЛИ СЪМ ЮРИДИЧЕСКИ ОТ ДРУГИТЕ, КОИТО ИМАТ СОБСТВЕНОСТ В СЪЩАТА КЪЩА ЗА ГОСТИ И ПО КАКЪВ НАЧИН? А ИМАМ ЛИ ПРОЦЕНТНО ДЯЛ ВЪРХУ ЗЕМЯТА, ВЪРХУ КОЯТО Е ПОСТРОЕНА СГРАДАТА, ИЛИ КУПУВАМ ТЕЗИ СТАИ И АКО СГРАДА ПОСТРАДА (НАПРИМЕР ИЗГОРИ), АЗ ГУБЯ ВСИЧКО.
sss111
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 26 Окт 2007, 10:11

Зависи какво пише в нот. акт.Ако купите и правото на строеж върху тези стаи или приспадащите се ид. части от правото на собственост върху земята няма проблем.
Можете да продадете после стаите.Каква точно е процедурата зависи от документите.
И в заключение-всяка съсобственост води до неудобства.Дори да си купите самостоятелно обособено жилище в сграда-етажна собственост /както са панелките/ пак не е сигурно, че няма да имате "юридически" роблеми със съседите.
georgi07
Потребител

Главоблъсканица

Мнениеот Niketo » 26 Окт 2007, 10:24

Не си купувайте стаите, защото след 6 месеца ще се появите във форума за съвет от купища проблеми със съсобствениците!!Каквото и да пише в нот. акт. аман от съсобственици, аман от проблеми, аман от глупости!!Прочетете няколко теми във форума и ще разберете защо Ви го казвам.
Niketo
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 26 Окт 2007, 10:29

Въпросът е може ли да имате проблем, ако купите стаи, които не са обособени като самостоятелни обекти- не просто проблем, ами страшно ще стане. Послушайте колегата и потърсете адвокат, който да Ви види документите- ще дадете сега някой лев за консултация, но ще си спестите МНОГО пари от последващи проблеми, дела и всевъзможни производства.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 26 Окт 2007, 13:40

razli4na е права . Не съществува самостоятелен обект "стая", който може да е предмет на прехвълрителна сделка. Погледнете какво пише в документите/данъчна оценка, скица и др./.
sunrise
Активен потребител

БЛАГОДАРЯ!

Мнениеот sss111 » 26 Окт 2007, 18:29

Благодаря на всички за съветите и коментарите - наистина са много ценни за мене в този момент!
sss111
Нов потребител

Назад към Имотни казуси