начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

неизвестни съсобственици на сграда

Казуси за недвижими имоти

неизвестни съсобственици на сграда

Мнениеот marspa » 17 Сеп 2007, 14:48

Моят казус е следният : Баща ми е собственик на 1/2 от втори етаж на къща и има иделна част от двора . Останалата част от къщата е реституирана , но наследниците водят дела за тази част от 10-тина години и все още останалата част от къщата се води с неизвестни собственици . Междувременно само ние извършваме текущия ремонт на цялата сграда - за да не се събори заради теч от покрива например. Какви са законовите възможностти тези наследници да бъдат принудени да установят в края на краищата кой е собственик и може ли да бъде обявена за публична продан ,ако продължават да бъдат неизвестни собствениците.
Благодаря Ви предварително
marspa
Нов потребител

Мнениеот marspa » 18 Сеп 2007, 13:19

Извинете ме , че не уточних какви дела водят наследниците - лицето, на когото е върнат имота е починало и е направило завещание на трето лице срещу гледане , но в самото завещание нещо не оформено добре и те го оспорват вече повече от 10 години. Именно в общината и в кадастъра за тази част от имота пише собственици неизвестни .

Разгледах всички отговори за общи разходи , но едно не ми е ясно - как могат да бъдат принудени съсобствениците , който не желаят да плащат да го направят , като те отказват и да се яват на общо събрание на съсобствениците.Има ли някакъв начин това да стане чрез съд и доколко е ефективно - в смисъл ако се стига само до решение на съда или изпълнителен лист за съжаление никой не може да ги накара да си платят / имам опит с присъдени в моя полза вземания от работодател на работни заплати и само дето освен , че на са ми изплатени заплатите си платих и разходите за адвокати и таксата на съдия изпълнителя /
marspa
Нов потребител

Re: неизвестни съсобственици на сграда

Мнениеот gudio » 21 Сеп 2007, 17:55

Можете ли да изнесете моя апартамент на публична продан ?!... :lol: :lol: :lol: :lol:

:cry: Не си ми в района... :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот krem_karamel » 24 Сеп 2007, 11:03

Не в НАП, в Общината-Дирекция "Местни данъци и такси".

От 21 обекта в една сграда от "Местни данъци ..." ми да доха инфо само за собствениците на 4 обекта и аз самата като собственик липсвах :lol:

Имах надлежно съдебно удостоверение за това ... да се снабдя с данните и т.н.

Това в "Средец". Оказа се, че имат данни само за лицата, които при подаването на данъчните декларации са ги подали в тази община.

Не съм продължила нагоре, но следва да има и централизирано ниво, иначе тази инфо е майтап ...
krem_karamel
Потребител

Мнениеот v7777 » 24 Сеп 2007, 11:16

Защо като се извади удостоверение за данъчна оценка излизат само ФЛ, но не и ЮЛ?
v7777
Младши потребител

Назад към Имотни казуси