начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Спешно

Казуси за недвижими имоти

Спешно

Мнениеот andrea2004 » 07 Сеп 2007, 17:58

Моля Ви, някой да ми помогне!
Накратко така стоят нещата:
Имам предварителен договор за покупко-продажба на недв.имот, сключен на 19.06.04 между физ.и лице и първи купувач-възложител и втори купувач- възложител
В него продавача се задължава да завърши строителството и да прехвърли имота завършен.Сумата съм заплатила на първия купувач.Срокът за завършване и въвеждане в експлоатация е 28.02.05.До тук почти нищо не е спазил като уговорка.
В договора е казано,че ако продавачът пресрочи с повече от 1 мес.срокът за предаване и въвеждане в експлоатация дължи 150 Е неустойка като след изтичане на 3 мес.неизпълнение продавачът се задължава да върне изцяло платените до този момент суми и договорът се разваля
Продавачът се задължава да прехвърли правото на собственост до 20 дни.
Предварителния договор с първия купувач и продавача е с дата 10.10.00
Предварителния ми договор не е вписан.

Посъветвайте ме какво да правя, само не ми казвайте, че е късно за иск по чл.19, ал.2 от ЗЗД.Междувременно съм го почти обзавела.Какво става, ако не мога да си прехвърля правото на собственост.[/b]
andrea2004
Нов потребител

Мнениеот latinka » 07 Сеп 2007, 23:55

не мен не ми стана ясна връзката между първи купувач и втори купувач... и що сумата се плаща на първи купувач, а не на продавача?

и колегата е прав... има доста неща за уточняване и ако не се обърнете към адвокат ние тук без да сме видели всички документи и договора, ще можем само да ви гледаме на кафе...
latinka
Младши потребител

Мнениеот andrea2004 » 08 Сеп 2007, 00:31

За апартаментът е бил сключен с първия купувач предварителен договор през 2000 г.И купувачът си му е платил цената.Сега вторият предв.договор е между трима ни.По него аз си плащам на първия купувач, а продавача се задължава към мен да довърши строит.работи и да прехвърли апартамента.
andrea2004
Нов потребител

Назад към Имотни казуси