начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Съседа ми строи!!! Моля за съвет!!!

Казуси за недвижими имоти

Съседа ми строи!!! Моля за съвет!!!

Мнениеот gtgeorgieva » 07 Фев 2006, 01:30

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА, Живея в гр.Варна,кв."Бриз",до сп"Студентска". От лятото имам нов съсед. И неговия и моя имот са с лице 11м.юг-към магистралата Варна-Златни пясъци, 11м.север-към регулирана, но все още неасфалтирана улица, 28м. обща граница.Допустимо ли е на 3 /три/ метра от общата ни граница, съседа ни да строи във височина както следва: мази /под кота нула/; магазини /на кота нула-тротоара/; три жилищни етажа-с тераси по 1,2м.към нас /т.е.на 1,8м.от общата ни ограда; четвърти етаж /който е с отстъп от улицата и дъното на парцела под 45 градуса/, но е без отстъп от посоката към нашия имот, и тавански етаж-последен. Т.е.на практика това са шест нива над кота нула, а уж е ниско застрояване. Това допустимо ли е по ЗУТ? В ЗУТ-а пише 10,50 кота корниз. Дали на 10,50 от кота нула посока нашия имот също не трябва да има скосяване? На ПУП-а който разгледах в Кметство "Приморско" бъдещата постройка в моя имот е дадена отново на 3 /три/ метра от общата ни граница. Трябва ли когато аз строя да се отдръпна от общата ни ограда на повече от три метра? Уж всичко е законно?! Как ли ще изглеждат двете сгради с разстояние от тераса до тераса 3,60м.!? Моля Ви отговорете на въпросите ми? С уважение Г.Георгиева 06.02.2006 год.
gtgeorgieva
Нов потребител

Мнениеот kelly » 01 Сеп 2007, 21:06

Една година по късно при нас се получи нещо много подобно на това което вие разказвате . Има ли някакво развитие по въпроса? Предприехте ли нещо?
kelly
Нов потребител

Назад към Имотни казуси