начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Наследствена земя

Казуси за недвижими имоти

Наследствена земя

Мнениеот sashopan » 25 Юли 2007, 20:42

Здравейте,може ли някой да ми даде отговор във връзка с наследствена земя?След смъртта на баща ми през 2005г.съм негов единствен наследник.Но той има две сестри с които земята не е разделена и по документи трябва да се раздели на три.Само,че те не желаят и смятат,че трябва само те да делят помежду си.В момента завеждат дело срещу мен с аргумента,че баща ми приживе е продал една нива за която продажба са се подписали и тримата и това предполага парична подялба или друго споразумение.Но въпреки своите подписи върху извършената продажба преди десет години,искат да ме убедят,че само той е взел пари и вече нямам право върху останалата част от земята.За морал не говорим,но какви проблеми могат да ми създадат с това безумно дело?
Благодаря предварително!
sashopan
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 25 Юли 2007, 21:41

Заведете дело за делба на ВСИЧКИ съсобствени имоти. Наемете си читав адвокат и ги действате.

За делото - не знам какво е това дело, но ми се струва смешно
"В момента завеждат дело срещу мен с аргумента,че баща ми приживе е продал една нива за която продажба са се подписали и тримата и това предполага парична подялба или друго споразумение."

Като са продавали Нотариуса ги е питал - платено ли ви е. Те са казали ДА.

Нямам си и идея как ще докажат, че еди си кой съсобственик се е обогатил....
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот sashopan » 25 Юли 2007, 22:19

Благодаря ,че ми отговорихте.Аз също предполагам,че след като човек в пълно съзнание и доброволно изповядва сделка пред Нотариус ,нещо не ми е ясно защо след десет години ще се отказва от подписа си и ще се мъчи да доказва,че от трима само един е получил
пари.(починал човек,който не може да се защити).Докато беше жив нямаха такива претенции.Какво ще бъде това дело и след като някой се е ангажирал с него може би има начин да ми се създадат проблеми. На този етап за какво да наема адвокат?Те ще казват не са взимали пари,а ние-взехте.Нали този нотариален документ доказва,че всички подписали са съгласни.Затова питам,ако има някакъв начин да излъжат,че не са взели пари ,веднага ще наема адвокат.Просто в момента нямам никакви желания и време да се занимавам с подобни дела.
Поздрави
sashopan
Нов потребител

Мнениеот sashopan » 25 Юли 2007, 23:40

Ако имаше такъв документ за какво водят дело?А пък аз съм сигурна,че няма такъв документ.Бяхме доста близки с баща ми и знаех всичко какво става.
А на тях щом им "зависи живота"от тези земи просто можеха да дойдат и да поговорим.И ако не говорим на един език......адвокатите
sashopan
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 26 Юли 2007, 14:45

А дали тази нива , която той е продал не е идеална част от някаква по-голяма и сестрите просто да са си дали съгласието по чл.33/2/ ЗС, без да са получили нищо от нивата?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот sashopan » 26 Юли 2007, 19:24

Точно така.Казали са им ,че няма доказателства в твърденията им,че само един човек е похарчил парите.
Благодаря Ви засега от мен толкова.
sashopan
Нов потребител

Мнениеот civilista » 27 Юли 2007, 00:43

Защо така, търси съдействие, но обясни нещо по конкретно. Кажи номер на дело, съд и състав, обади се на адвокат или поискай да ти се обади такъв на ЛС. Просто при този въпрос колегите, които има какво да ти отговорят няма как да го направят; нищо конкретно не е ясно.
civilista
Младши потребител

Мнениеот sashopan » 27 Юли 2007, 18:40

Има дни,когато човека вселява в мен ужас.
Не се оправдавам,но връщайки се от чужбина,мой роднина ме уведоми,че на следващия ден има заведено дело срещу мен.Първичното в мен потърси помощ от форума.След което нещата се изясниха и всичко е било само някаква закана.Опитах се да Ви обясня и съжалявам,че се нахвърлихте срещу мен.
Чудя се къде ли мога да Ви наема и да Ви поставя окончателната диагноза.
Никога не се заричайте към кого ще се обърнете.Повярвайте ми тук вече зная,че съм много добра.
Успех в набирането на клиенти,но незнам как ще стане за Вас всички са глупави.
sashopan
Нов потребител

Мнениеот sashopan » 30 Юли 2007, 23:47

Лют,Вие сте станал много любезен-това е просто ЧУДЕСНО!!!
Лекарят вижда човека във всяка негова слабост,юриста-във всяка негова подлост,теолога-във всяка негова глупост!
Артур Шопенхауер
sashopan
Нов потребител

Назад към Имотни казуси