Spe6no imam nujda ot savet,a predpolagam i ot advokat .6te se opitam nai kratko i jasno da obiasni za kakvo stava vapros.baba i diado dariavat apartamenta si na dvamata si sina "X" i "Y" s uslovie da polzvat imota do smarta si .Diadoto po4iva i ostava samo babata.Vnuka ,sin na liceto "X", iska da otkupi imota s ipote4en zaem.Vsi4ki sa saglasni ,babata se otkazva ot pravoto si na polzvane, dokumentite sa gotovi parite ugovoreni i v denia na sdelkata jenata na liceto "Y"otkazva da se podpi6e, a bez neia ne poje da stane sdelkata.Ne iska pove4e pari prosto se inati i ne iska da podpi6e.Kakvo da pravim ima li niakakva vrati4ka za da stane sdelkata?
Спешно имам нужда от съвет,а предполагам и от адвокат .ще се опитам най кратко и ясно да обясни за какво става въпрос.баба и дядо даряват апартамента си на двамата си сина "X" и "Й" с условие да ползват имота до смърта си .Дядото почива и остава само бабата.Внука ,син на лицето "X", иска да откупи имота с ипотечен заем.Всички са съгласни ,бабата се отказва от правото си на ползване, документите са готови парите уговорени и в деня на сделката жената на лицето "Й"отказва да се подпише, а без нея не поже да стане сделката.Не иска повече пари просто се инати и не иска да подпише.Какво да правим има ли някаква вратичка за да стане сделката?
- Дата и час: 11 Яну 2025, 12:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно имам нужда от съвет, а предполагам и от адвокат
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Семейството на "У" не живее в апартамента ,но от банката ,а същто и нотариуса казват че е задължително да се подпише и съпругата на "У"
- nikoll
- Нов потребител
Да не е вместо дарение , прехвърляне на собствеността , срещу изръжка и гледане.Двата договора са съществено различни.Ако все пак е дарение то колегите са прави по-горе и няма пречка да се сключи сделката.Освен ако са дарени не само на братята , а и на техните съпруги…..
- legenora
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|