начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Спешно имам нужда от съвет, а предполагам и от адвокат

Казуси за недвижими имоти

Спешно имам нужда от съвет, а предполагам и от адвокат

Мнениеот nikoll » 07 Юли 2007, 14:36

Spe6no imam nujda ot savet,a predpolagam i ot advokat .6te se opitam nai kratko i jasno da obiasni za kakvo stava vapros.baba i diado dariavat apartamenta si na dvamata si sina "X" i "Y" s uslovie da polzvat imota do smarta si .Diadoto po4iva i ostava samo babata.Vnuka ,sin na liceto "X", iska da otkupi imota s ipote4en zaem.Vsi4ki sa saglasni ,babata se otkazva ot pravoto si na polzvane, dokumentite sa gotovi parite ugovoreni i v denia na sdelkata jenata na liceto "Y"otkazva da se podpi6e, a bez neia ne poje da stane sdelkata.Ne iska pove4e pari prosto se inati i ne iska da podpi6e.Kakvo da pravim ima li niakakva vrati4ka za da stane sdelkata?
Спешно имам нужда от съвет,а предполагам и от адвокат .ще се опитам най кратко и ясно да обясни за какво става въпрос.баба и дядо даряват апартамента си на двамата си сина "X" и "Й" с условие да ползват имота до смърта си .Дядото почива и остава само бабата.Внука ,син на лицето "X", иска да откупи имота с ипотечен заем.Всички са съгласни ,бабата се отказва от правото си на ползване, документите са готови парите уговорени и в деня на сделката жената на лицето "Й"отказва да се подпише, а без нея не поже да стане сделката.Не иска повече пари просто се инати и не иска да подпише.Какво да правим има ли някаква вратичка за да стане сделката?
nikoll
Нов потребител

Мнениеот nikoll » 07 Юли 2007, 15:53

Семейството на "У" не живее в апартамента ,но от банката ,а същто и нотариуса казват че е задължително да се подпише и съпругата на "У"
nikoll
Нов потребител

Мнениеот legenora » 07 Юли 2007, 16:29

Да не е вместо дарение , прехвърляне на собствеността , срещу изръжка и гледане.Двата договора са съществено различни.Ако все пак е дарение то колегите са прави по-горе и няма пречка да се сключи сделката.Освен ако са дарени не само на братята , а и на техните съпруги…..
legenora
Потребител

Мнениеот nikoll » 07 Юли 2007, 16:45

И да има нещо друго ,аз незнам какво.Благодаря Ви много, ще се консултирам с адвокат
nikoll
Нов потребител

Назад към Имотни казуси