начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

незнаини имоти

Казуси за недвижими имоти

незнаини имоти

Мнениеот gerito » 27 Май 2007, 16:04

предварително благодаря за вашият отговор . а ето и въпроса ми . дядо и баба са починали ,имат имоти в две села които знам само една част от тях ,каде мога да разбера кои какво е имал и каде е точно ?преди година и майка почина сега сме само децата. :?:
gerito
Нов потребител

Мнениеот dora » 28 Май 2007, 12:06

Първо трябва да получите удостоверения за наследници на дядо ви и баба ви от кметствата, където последно са се водили жители. С прилагане на тези удостоверения можете да искате справки от инстанциите. За земеделски и горски земи се обърнете към съответната Общинска служба "Земеделие и гори" - имат регистър на собствениците и регистър на имотите, както и спомен за преписките по възстановяването на горите и земите. За горите могат да имат документи и в лесничейството, но не всеки собственик се е регистрирал там, така че информацията е по-вероятно да получите от ОСЗГ - бивша "поземлена комисия". При т.нар. техник при кметството или в отдела при общината, който е за архитектура и благоустрояване на територията, има карта на имотите в селището, има и книга, където е записано кой имот на кого се води и въз основа на какъв документ - номер и дата на нотариален акт и др. Който издава скиците на имотите, той може да ви посочи и изходната информация, въз основа на която ги издава. Успех!
dora
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 28 Май 2007, 14:15

Към съответната община всеки собственик си декларира имотите, като се води регистър на декларираните имоти по местоживеене, т.е дори да имате имот в друго населено място, то този имот излиза в данъчна служба по местоживеене, естествено стига да е деклариран.
Може да попитате в данъчната служба към общината, където са живяли баба ви и дядо ви или родителите ви-зависи кой последен е декларирал имота, като най-добре е наистина да се снабдите с удостоверение за наследници, за да не ви откажат тази информация. Това е за къщи или апартаменти в населени места, за поземлени имоти-вече ви отговориха.
pitasht
Активен потребител

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ

Мнениеот gerito » 28 Май 2007, 22:19

МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИТЕ ОТГОВОРИ :) :) :) ПОМОГНАХТЕ МИ . ЧАК СЕГА СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ЗАЩОТО МИ КАЗАХА ЧЕ Е ДОБРЕ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ ДА СА НАРЕД . МИСЛА ЧЕ НЯМA ДА Е ЛЕСНО НО ЩЕ СЕ ПРОБАМ. И ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ВИ БЛАГОДАРЯ
gerito
Нов потребител

Назад към Имотни казуси