начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Общи разходи?

Казуси за недвижими имоти

Общи разходи?

Мнениеот alena66 » 27 Май 2007, 18:40

Здравейте,
Живея в кооперация на 5 етажа. Аз съм на 2-ри етаж. Доколкото знам общите разходи се делят на член от семейството. Няма чистачка, асансьор, а само помпа и осветление. Тъй като ползвам само осветлението в общите части на кооперацията, въпросът ми е дали дължа допълнително пари и за помпа? Тъй като съм на долен етаж при мен и без помпа си има вода и такава аз не ползвам. Във връзка с помпата аз имам разходи в къщи за системна подмяна на крановете, тъй като от силното налягане, което се получава крановете ми през месец-два протичат. Освен това по цяла вечер бучи. На мен, в интерес на истината, помпата само ми пречи.
Въпросът ми е дали има законно основание да откажа да плащам за помпа.

P.S. Въпросът ми сигурно ще ви се стори ужасно тъп, за което предварително се извинявам :oops:
alena66
Младши потребител

Мнениеот dora » 28 Май 2007, 12:26

Не можете да откажете плащане, но можете да помолите общото събрание на собствениците, в което и Вие имате глас, да Ви освободи частично или напълно от разноските за помпата, като изтъкнете неудобствата, които търпите заради нея - бученето и смяната на крановете (ако изобщо съседите Ви приемат, че има връзка между последното и помпата). Събранието не е длъжно да удовлетвори молбата Ви. Хората от първия етаж сигурно също имат проблеми като вашите. Една аналогия - хората, които имат апартамент до асансьора, им бучи от асансьорната шахта, но пак си плащат. Трудно е да се докаже, че нямате нужда от помпата на втория етаж. Но най-вече, тя е от общите части, за които задължително имате участие в плащането на полезните разноски. Искрено Ви съчувствам за неудобствата, които понасяте!
dora
Младши потребител

Мнениеот alena66 » 28 Май 2007, 14:13

Благодаря Ви за отговорите.
alena66
Младши потребител

Назад към Имотни казуси