начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Въпрос относно междусъседски отношения

Казуси за недвижими имоти

Въпрос относно междусъседски отношения

Мнениеот sgrapt » 22 Май 2007, 17:59

Здравейте,

Живея в жилищен блок а в съседство с блока има къща. Двора на къщата е на три метра под моя прозорец а ограда почти няма. От едно известно време моя съсед от къщата започна да използва двора си за работно място (под моя прозорец), като работата му се състои главно в рязане на железа с флекс. Съседа ми работи сутрин от 9- 10 вечер до 20 часа, като през това време шума в апартамента е непоносим както при отворени така и при затворени прозорци.

Моля да ми дадете някакав съвет какво бих могъл да направя за накарам съседа ми да работи някаде другаде (примерно в двора от другата страна на къщата).
sgrapt
Младши потребител

Мнениеот sgrapt » 23 Май 2007, 16:03

Благодаря за тоговора.

Прегледах форума и наистина темата ” Постоянен шум!!!” от форума ”Имотни казуси” засяга моя проблем. От тази тема става ясно че вече има издаден закон против шума в който ”ясно и категорично е записано,че ако шумът надвишава в жилищна зона 35дцб през деня и 30дцб.в нощен час Полицията и Риокоз вземат драстични мерки”.

Погледнах в раздела ”Закони” и успях да открия ” Закон за Защита от Шума в Околната Среда”. За съжаление не можах да открея къде точно в този закон са описани горепосочените мерки.

Бихте ли ме упътили в койточно закон трябва да погледна?
sgrapt
Младши потребител

Назад към Имотни казуси