начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

etajna sobstvenost

Казуси за недвижими имоти

etajna sobstvenost

Мнениеот suzy_4 » 17 Май 2007, 10:58

Моля отговорете ми, ако член от семейството работи на трудов договор в друго населено място, но често се прибира на постоянния си адрес, необходимо ли е да заплаща необходимо присъщите разходи за асансьор, чистачка и т.н. Благодаря :idea:
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот pvassilev » 17 Май 2007, 14:57

Ако живее или се прибира вечер и излиза сутрин повече от 15 дена непрекъснато трябва да плаща.
pvassilev
Младши потребител

etajna sobstvenost

Мнениеот suzy_4 » 17 Май 2007, 16:10

Става въпрос, че синът ми е актьор и по-често през лятото, около месец или когато няма представления или репетиции е в дома ни, понеже работи на 100 км, там плаща квартира, вода и т.н. Аз съм вещо лице, но досега не са ме търсили за оценки и нямам необходимите средства да плащам и за него.
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 18 Май 2007, 00:27

Добре де, Вие така и не казахте колко дни е обитавал всеки месец: ян, февр, март, апр, май, юни, юли, авг, септ, окт, ноем, дек.

Иначе въпросът е предмет на регламентация в чл. 9, ал. 1 ПУРНЕС, където се казва, че общите разходи.... се разпределят според броя на обитателите, които ги използват не по-малко от един месец.

Според мен срокът в тази разпоредба е диспозитивен и във Вашия Правилник за вътрешния ред може да бъде не само прецизиран, но и променен, така че питайте домоуправителя си.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

exs

Мнениеот suzy_4 » 18 Май 2007, 11:37

Никога не е бил цял месец в дома ни, но понеже работата му е вечер/ нощем и когато е в къщи го виждат съседите и се дразнят. Още повече, че съседът ми на етажа отваря своята врата, щом позвънят на моя звънец.
Днес например има представление и не е тук, но утре ще се върне, за изборите отново е тук. Когато репетира изобщо не се прибира. Най-голям престой има през лятната ваканция, която за тях е около месец и половина, но миналата година ги извикаха по-рано- беше в къщи около половин месец.
Благодаря на всички, които вземат отношение. Консултирах се с дежурен прокурор, който ми каза, че щом има трудов договор в друго населено място, не е необходимо да заплаща разноски при мен. Исках да разбера и други как виждат въпроса. По тази логика - трябва да ли да се заплаща за гостите през лятото?? :lol:
suzy_4
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 18 Май 2007, 18:24

К`во общо има някакъв дежурен прокурон (в това си качество)?

Според мен трябва да плаща, щом цапа/ свети/ и т.н., но съразмерно на своето участие.
Това е целта на разпоредбата - да се постигне справедливо разпределение на разноските. Затова и съседите се дразнят. Аз може да имам трудов договор в Каспичан и пак фактически да живея в София.

Според мен трябва да говорите с (домо)управителя/ председателя на УСЕС и да уточните нещата - напр. да плаща половин разноски; да го кажете на сина си и да го помолите да плати. Това - ако искате да сте честна със съседите си.

--------
Трябва да отбележа, че има значителен брой юристи, които застъпват обратното становище, изхождайки от термина обитател, приемаки за необходимо наличието на продължително пребиваване и формализирайки разпоредбата според нейната изопачена "буква".
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот suzy_4 » 18 Май 2007, 18:49

Благодаря на всички, мисля, че това е добро решение. Стига да имаш разбрани съседи. Приключвам темата. Весел уйкенд и ако искате не ходете за гъби , а гласувайте.
suzy_4
Младши потребител

Назад към Имотни казуси