начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ- ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Казуси за недвижими имоти

МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ- ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Мнениеот ogivo » 29 Мар 2007, 11:52

БРАТОВЧЕД НА БАЩА МИ ПРЕЗ 2004 Г. ПРОДАВА С ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО- НАСЛЕДСТВОТО ОСТАВЕНО ОТ ПОКОЙНАТА МУ МАЙКА ЗА 3000 ЛВ. СЛЕД 5 МЕСЕЦА ТОЙ УМИРА. КУПУВАЧА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ И НЕ ПРЕХВЪРЛЯ ИМОТА НА СВОЕ ИМЕ. ДАНЪЧНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СЪОТВЕТНО ГИ ПЛАЩАТ БАЩА МИ И ДВАМА НЕГОВИ БРАТОВЧЕДИ КАТО НЕГОВИ ЗАКОННИ НАСЛЕДНИЦИ. ТЕ ИСКАТ ДА СТРОЯТ КООПЕРАЦИЯ ВЪРХУ ВЪПРОСНИЯ ТЕРЕН- ВЪПРОСА МИ Е-- АКО БРАТОВЧЕДИТЕ - НАСЛЕДНИЦИ СА ПРЕХВЪРЛИЛИ ИМОТА НА СВОЕ ИМЕ ПО 1/ 3 ИД.ЧАСТ С КОНСТАТИВЕН НОТАРИАЛЕН АКТ И ГО ПРОДАДАТ НА МЕН ИЛИ ДРУГО ЛИЦЕ.-ИМА ЛИ ПРАВО КУПУВАЧА НА НАСЛЕДСТВОТО ДА СПРЕ СТРОЕЖА И ВООБЩЕ КАКВИ СА НИ ШАНСОВЕТЕ ЗА ЗАПАЗИМЕ ИМОТА. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
ogivo
Младши потребител

ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Мнениеот ogivo » 03 Апр 2007, 23:15

ЩЕ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРНА АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ!
ogivo
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 03 Апр 2007, 23:19

Пишете съобразно българската ортография.
Текст само с главни букви е трудно четим.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Re: МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ- ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО

Мнениеот donna » 03 Апр 2007, 23:26

[quote="ogivo"]БРАТОВЧЕД НА БАЩА МИ ПРЕЗ 2004 Г. ПРОДАВА С ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА НА НАСЛЕДСТВО- НАСЛЕДСТВОТО ОСТАВЕНО ОТ ПОКОЙНАТА МУ МАЙКА ЗА 3000 ЛВ. СЛЕД 5 МЕСЕЦА ТОЙ УМИРА. КУПУВАЧА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ И НЕ ПРЕХВЪРЛЯ ИМОТА НА СВОЕ ИМЕ.

Е нищо не разбрах ....има договор за продажба на наследство ,пък купувача не прехвърлил имота.
Че той продавача го прехвърля на купувача.
Оня може да не е декларирал сделката в тогавашното датъчно ,но това не означава ,че имота не е негов .Напротив негов е ще дължи глоба ,че не е декларирал ама това не е ваш проблем.А това ,че не си плащал данъци пак не е ваш проблем.Ами представете договора в Местни данъци и такси и готова спирате да плащате чуждите данъчни задължения.

Другото е единия дал пари другия ги взел ,но сделката не е оформена със съответния договор,тогава обаче няма да има продажба на наследство.

:D И как така братовчедите ти са си прихвърлили имота с КОНСТАТИВЕН НОТАРИАЛЕН АКТ!
donna
Старши потребител

Мнениеот ogivo » 04 Апр 2007, 00:22

Купувача на наследството няма нотариален акт на свое име за един от имотите касаещ въпросния договор.Наследниците по закон си прехвърлят имота с констативен нотариален акт-и така според скицата данъчната декларация и констативния акт те са собственици на имота-излиза че купувача на наследството купува за 3000 лв.- 2 апартамента в центъра на София и 1 къща в Симеоново.Сега се опитваме да спасим поне единия имот. И въпроса ми е- Кой има законно право да притежава имота- наследниците по закон или купувача на наследството .
ogivo
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 04 Апр 2007, 00:33

Продажбата на наследство се извършва в писмена форма с нотариална заверка. Нотариален акт не е нужен. Наличието или липсата на констативни НотА не означава задължително наличие или липса на собственост.

Струва ми се, че е необходимо да разкрите повече подробности по казуса:
- наследството е от сестра на баща Ви - да или не
- двамата братовчеди, които са плащали данъци - са синове на сестрата - да или не
- продалият наследството също е син на сестрата на баща Ви - да или не
- купувачът има ли родствени връзки
- защо баща Ви плаща данъчните задължения на чужд имот или той му е съсобствен?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот ogivo » 04 Апр 2007, 08:25

Наследството е на починал първи братовчед на баща ми - разведен без деца с починали родители преди него .Баща ми и още двама първи братовчеди по закон го наследяват-съответно получават известия за неуредени данъчни задължения и те ги погасяват защото нямат нищо против да получат наследството.Изведнъж разбираме за договора на наследство.Купувача няма никакви родствени връзки с нас и него познаваме.
ogivo
Младши потребител

Мнениеот donna » 04 Апр 2007, 09:16

ogivo написа:Наследството е на починал първи братовчед на баща ми - разведен без деца с починали родители преди него .Баща ми и още двама първи братовчеди по закон го наследяват-съответно получават известия за неуредени данъчни задължения и те ги погасяват защото нямат нищо против да получат наследството.Изведнъж разбираме за договора на наследство.Купувача няма никакви родствени връзки с нас и него познаваме.

След като договора за продажба на наследство е в съответната форма ,че и вписан ,той имота си е на купувача ,а не ваш.
Това ,че не е плащал данъци си е негов проблем.
След като е починал наследодателя следваше да идете в службата по вписвания и да проверте какво му се води по партида ,а не да плащата и да си правите констативки.
donna
Старши потребител

Назад към Имотни казуси