Здравейте отново,
Имам питане по един доста разпространен казус, въпреки че немога да намеря никаква практика за него. Мисля, че доста жилищтни блокове са изправени пред този проблем.
Става въпрос за следното:
Нередовни платци в етажна собственост на таксите за ремонт и поддръжка на общите части.
Не са плащали и то с години.
Повечето са с наематели, които също отказват да плащат.
Има решение на ОС на ЕС за принудително събиране на таксите.
Стрували си да се снабдяват с изпълнителен лист и да се харчат и без това трудно събираемите средства за подобен род дейност.
Дали това е обречена кауза.
Благодаря предварително
- Дата и час: 11 Яну 2025, 07:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
събираемост такси - етажна собственост
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Ами ако всичко ви е перфектно и имат имущество - има смисъл. Пък и има дисциплиниращо въздействие. Макар и не много често, издаването на ИЛ в тази хипотеза е все пак "оборотно".
Може би първо да пробвате с нотариална покана или писмо с обратна разписка - някои хора се стряскат.
Или да пробвате един по един да вадите ИЛ. Пак с цел стряскане на останалите. Пък и няма да влизате веднага в много разходи по изпълнението.
За какви суми става въпрос?
Може би първо да пробвате с нотариална покана или писмо с обратна разписка - някои хора се стряскат.
Или да пробвате един по един да вадите ИЛ. Пак с цел стряскане на останалите. Пък и няма да влизате веднага в много разходи по изпълнението.
За какви суми става въпрос?
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Съотношението между издадените изпълнителни листа на това несъдебно изпълнително основание и молбите за издаването им са 1:10 в полза на неиздадените! Поради простата причина, че все нещо липсва, за да бъде протоколът годен от формална страна или за да е наспъпила изискумостта на притезанията, обективирни в несъдебното изпълнително основание!
- mitko6
- Потребител
Здравейте,
благодаря Ви за отговорите.
Да, видях го правилника и прочетох и малко практика, но и аз си мисля, че единствено ако се стресне народа може да имаме успех.
Става въпрос за много пари, след като теглиш чертата - общия сбор е към 2 500 от общо 12 нередовни платци с по един апартамент всеки.
Лошото е че всички са с наематели и няма как да им връчиме покана или писмо няма значение.
А и знаете как нотариусите умират да разнасят покани .....
Та мисълта ми беше ако има някой, който е имал успех в подобни геройски действия да ми помогне със съвет.
благодаря Ви за отговорите.
Да, видях го правилника и прочетох и малко практика, но и аз си мисля, че единствено ако се стресне народа може да имаме успех.
Става въпрос за много пари, след като теглиш чертата - общия сбор е към 2 500 от общо 12 нередовни платци с по един апартамент всеки.
Лошото е че всички са с наематели и няма как да им връчиме покана или писмо няма значение.
А и знаете как нотариусите умират да разнасят покани .....
Та мисълта ми беше ако има някой, който е имал успех в подобни геройски действия да ми помогне със съвет.
- balon4e
- Нов потребител
uspeha zavisi ot bore6tiq se
notariusite nosqt pokani ne gi pravete koi znae kakvi
ima ne edin nakazan neredoven platec, no problema e 4e pove4eto hora se otkazvat - kak da sydqt sysedite, kakvo 6te kajat horata - a nikoi ne se se6ta 4e neredovnite platci vi kazvat v o4ite "vie ste balyci - pla6taite kato si nqmate rabita" a "tarikati 6te ima dokato ima bylyci"
Ideqta e - ne se otkazvaite a 4etete pravilnika i izgotvete edin hubav i osmislen proces za da ne ste ot "balycite" uspeh.
notariusite nosqt pokani ne gi pravete koi znae kakvi
ima ne edin nakazan neredoven platec, no problema e 4e pove4eto hora se otkazvat - kak da sydqt sysedite, kakvo 6te kajat horata - a nikoi ne se se6ta 4e neredovnite platci vi kazvat v o4ite "vie ste balyci - pla6taite kato si nqmate rabita" a "tarikati 6te ima dokato ima bylyci"
Ideqta e - ne se otkazvaite a 4etete pravilnika i izgotvete edin hubav i osmislen proces za da ne ste ot "balycite" uspeh.
- krasko666
- Младши потребител
да относно това си прав краско, но хич не мисля да се отказваме.
Заради това искам да знам горе долу какви са шансовете ни. Дали е имало успеваемост, но и един е достатъчен
Надявам се това с "балъците" да не продължи още далго при нас
Ще ви държа "на течение" за развитието на нещата.
Благодаря на всички Ви още веднъж
Заради това искам да знам горе долу какви са шансовете ни. Дали е имало успеваемост, но и един е достатъчен
Надявам се това с "балъците" да не продължи още далго при нас
Ще ви държа "на течение" за развитието на нещата.
Благодаря на всички Ви още веднъж
- balon4e
- Нов потребител
сумата от 2500 лв е прекалено голяма за Етажна Собственост. Не оставяйте сумите да се трупат, че скоро ще изтече давността. Относно сумите за изпълнението-да доста са наистина, но обикновенно се стряскат след първата призовка за доброволно изпълнение. Трябва хубаво да си подготвите протоколите от ОС на ЕС, баланса и отчетите и успех. Не оставяйте другите да ви мислят за балъци.!!!!!!!!!!!!!!
- ostin
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|