Здравейте,
Става дума за разделяне на апартамент. Майка ми почина 1996година. Апартамента се раздели на наследници аз и баща ми. След неговата смърт се появява и друг наследник. Мой брат - за който не съм знаел 49 години. Той живее в САЩ. Не се отказва от наследството. Какво трябва да са направи и какви са шансовете ми за сялостно право върху апартамента?
Благодаря ви предварително за отговорите.
Ако е нужна повече информация ще я дам. Ако ми е възможно разбира се.
- Дата и час: 11 Яну 2025, 07:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с наследствено дело за апартамент
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Апартаментът кога е купен / по време на брака или.../ ? Питам всъщност дали е бил СИО. Това ще опредили % м / у Вас и брат Ви / а той се явява извънбрачно дете на баща Ви , нали така / ? Имате ли и други братя или сестри / или сте единствено дете на майка си и баща си/ ? Кой живее сега в апартамента ? От кога ? Единствено жилище ли е?
- divain
- Потребител
divain написа:Апартаментът кога е купен / по време на брака или.../ ? Питам всъщност дали е бил СИО. Това ще опредили % м / у Вас и брат Ви / а той се явява извънбрачно дете на баща Ви , нали така / ? Имате ли и други братя или сестри / или сте единствено дете на майка си и баща си/ ? Кой живее сега в апартамента ? От кога ? Единствено жилище ли е?
Апартаментът е закупен по време на брака. Той се явява извънбрачно дете. Нямам други братя и сестри. В апартаментът не живее никой. Единствено жилище на кой?
Забравих да спомена, че 1/4 от апартаментът е мой след смъртта на майка ми. А "брат ми" не носи нито едно от имената на баща ми.
- w00xer
- Нов потребител
не сме виждали документ, но мнимия брат твърди, че от акта за раждане
може да се разбере. Възможно ли е това.
Моля да ми разясните какво означава, че еднокръвните братя наследяват половината от това, което наследяват родните според чл.8 ал.3 от Закона за наследството.
Моля в отговора да ми разделите 3/4 м/у роден и еднокръвен брат.
Единственото му основание да смята, че има дял в наследството е появяването му в удостоверението за наследници с имена напълно различни от тези на баща ми. Смятам, че бащиното и фамилното имена са на бащата на майка му.
може да се разбере. Възможно ли е това.
Моля да ми разясните какво означава, че еднокръвните братя наследяват половината от това, което наследяват родните според чл.8 ал.3 от Закона за наследството.
Моля в отговора да ми разделите 3/4 м/у роден и еднокръвен брат.
Единственото му основание да смята, че има дял в наследството е появяването му в удостоверението за наследници с имена напълно различни от тези на баща ми. Смятам, че бащиното и фамилното имена са на бащата на майка му.
Последна промяна w00xer на 25 Мар 2007, 00:19, променена общо 1 път
- w00xer
- Нов потребител
Значи - след цялата патардия относно това дали той Ви е брат или - не , ако се установи , че Е , то следва бащиният ви дял да го делите нополовина . Но не се тревожете много , все пак имате 1/4 вече от майка си + половината от дела на баща Ви - това Ви прави собствиник с по-голямата ид. част от апартамента. Ако той е малък и не може да се обособи като две самостоятелни половини - единият ще трябва да изкупи дела на другият. Ако не можете да постигнете съгласие кой ,къде ,как и колко - ще се стигне до съдебна делба респективно после- публична продан / няма да обяснявам всичко сега , защото има много АКО , но във всички случаи Вие ще сте по- облагодетелстван , защото имате по-голяма ид. част. /
Неприятно е понякога , когато късно разбираме и плащаме за грешките на родителите си , но ... такъв е живота .... До колкото разбрах , баща Ви е "имал и друга жена " , че и дете от нея , което навярно е припознал ..... по време на брака с майка Ви !? Лека й пръст на жената - добре , че не е знаела .
Неприятно е понякога , когато късно разбираме и плащаме за грешките на родителите си , но ... такъв е живота .... До колкото разбрах , баща Ви е "имал и друга жена " , че и дете от нея , което навярно е припознал ..... по време на брака с майка Ви !? Лека й пръст на жената - добре , че не е знаела .
- divain
- Потребител
Декларация за наследници поисках аз. И той се появи в нея като СИН.
При положение, че баща ми притежава 3/4 от апартамента, колко притежава той като мой еднокръвен брат, осиновен от дядо си? Половината?
Благодаря за търпението и разбирането.
При положение, че баща ми притежава 3/4 от апартамента, колко притежава той като мой еднокръвен брат, осиновен от дядо си? Половината?
Благодаря за търпението и разбирането.
- w00xer
- Нов потребител
Отправната точка е баща ти (наследодателят), не ти. Важно е какъв му се пада на него, а не на теб. Или му е син, или не е. Това за еднокръвните братя не се отнася за твоя случай, а за братя на наследодателя. Просто проверете наистина ли му е син, т.е. установено ли е бащинството на баща ти, както му е редът - дали е припознаван този син от него. Ако има начин за проверка. Ако е "официално" син на баща ти, делите 3-те четвърти по равно. Вижте му поне удостоверението за раждане. Удостоверението за наследници понякога може да е погрешно. Не че удостоверението за раждане не може, но все пак е по-сигурно.
-
portokal - Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|