Преди години на баба ми и дядо ми им бутат къщата и отчуждават имота.При обезщетяването държавата дава 2 апартамента, като баба ми и дядо ми, чичо ми(е разведен, много преди това) и братовчетка ми(т.е. дъщеря му) взимат единия апартамент, баща ми с майка ми и ние със сестра ми, взимаме другия апартамент.При прехвърляне на сумите за дялово участие в покупката на жилищата.Дядо ми си запазва 2/3 от стойността на отчуждения имот за своя апартамент и прехвърля 1/3 на баща ми за неговия апартамент.
Но междувременно преди няколко години дядо ми приписва с доглеждане и прави нотариален акт за неговия апартамент на името на Чичо ми и неговата дъщеря.
Междувременно дядо ми и чичо ми почиват.И баба ми остава сама в апартамента който според нотариалния акт за доглеждане се води вече на името на братовчетка ми(дъщерята на чичо ми-Разведена с малко дете), която всъщност не живее в апартамента от няколко години и съответно не се и грижи достатъчно за баба ми.
След евентуалната смърт на баба ми, имаме ли право на някаква част от въпросния апартамент(при положение че сме получили само 1/3 от първоначалното обезщетяване) при така направения нотариален акт за доглеждане, и в какъв дял може да бъде това обезщетение, при положение че баба ми държи страната на братовчетка ми( тоест не може да се говори за никакво разтрогване на дарението).
И какво може да направим сега при положение че братовчетка ми не доглежда баба ми.
- Дата и час: 11 Яну 2025, 02:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Семеен Имотен Казус-Моля за помощ!
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Договорът за прехвърляне срещу издръжка и гледане прехвърля собствеността върху получателя - чичо ви и дъщеря му. Докато бабата е жива, само тя може да иска разваляне на договора поради неизпълнение. След нейната смърт можете и вие, като докажете неизпълнение.
- tedi_2
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|